tromaktiko: Ξύπνησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ - Στον κόσμο τους οι πολιτικοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνετε! Δείτε τι έγινε σε όλη την Ελλάδα

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ξύπνησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ - Στον κόσμο τους οι πολιτικοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνετε! Δείτε τι έγινε σε όλη την Ελλάδα



Πρωτοφανείς εικόνες με τους πολίτες να πετούν αυγά στις εξέδρες των επισήμων, να διώχνουν τους πολιτικούς ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και να φωνάζουν συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος...

Στον Πύργο, ο κόσμος από νωρίς το πρωί φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Η αστυνομία συγκράτησε τους πιο θερμόαιμους που προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων, ενώ οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του, ο περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας. Η παρέλαση ξεκίνησε αλλά διεκόπη, από πρωτοφανή επεισόδια.

Μία από τα ίδια και στην Καλαμάτα. Η παρέλαση ξεκίνησε αλλά κάποια στιγμή, περίπου 200 συγκεντρωμένοι πήγαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και άρχισαν να πετούν αυγά και ντομάτες

Στα Τρίκαλα, ομάδα εξαγριωμένων πολιτών έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκε στην εξέδρα των επισήμων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα.

Στην Τρίπολη, οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμαζαν και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά βουλευτών και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Οι μαθητές την ώρα της παρέλασης κοίταζαν αλλού, όταν περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης φυγαδεύτηκε από αστυνομικούς για να μην πέσει στα χέρια διαδηλωτών

Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα επεισόδια έντονα γιουχαρίσματα ξεκίνησαν την ώρα που οι πολιτικοί κατέθεταν στεφάνι. Ο κόσμος όταν άκουγε το όνομά τους από τα μεγάφωνα, φώναζε: ''Προδότες, κλέφτες, απατεώνες,, η Τρόικα είναι χούντα''!

Κλίμα έντασης επικρατεί και στην Πάτρα όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση. Οι πολιτικοί... φυγαδεύτηκαν, ενώ απλοί πολίτες κάθισαν στην εξέδρα των επισήμων. Τελικά παρέλασαν μόνο οι μαθητές και όχι ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας.

Στη Σύρο η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τη ματαίωση που είχε ζητήσει, ο αρμόδιος περιφερειάρχης κ.Πουσσαίος. Στην εξέδρα των επισήμων, ανέβηκε ο μοναδικός εν ζωή αντιστασιακός του νησιού κ.Βαμβακάρης μαζί με μικρά παιδιά. Παρέλασαν κανονικά πρόσκοποι, σωματεία και μαθητές. Ο κόσμος κρατούσε πανό διαμαρτυρίας, αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Στο Μεσολόγγι, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους. Στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε κανένας βουλευτής αλλά παρόλα αυτά οι αποδοκιμασίες στους γενικούς γραμματείς ήταν έντονες.

Στη Χίο, η παρέλαση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, γιατί ο κόσμος ζητάει να αποχωρήσουν οι επίσημοι. Αυτή τη στιγμή στην εξέδρα των επίσήμων έχουν μείνει ο ταξίθαρχος και ο Μητροπολίτης. Ζητούν από τον βουλευτή της ΝΔ, Κων/νο Μουσουρούλη να φύγει για να αφήσουν να γίνει η παρέλαση.

Στο Βόλο η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά. Μία ομάδα 300 και πλέον ατόμων, απλοί άνθρωποι  αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως ''έξω οι κλέφτες και οι λωποδύτες''.

Στη Λάρισα, ομάδα πολιτών ύψωσε πανό διαμαρτυρίας αλλά παρόλα αυτά η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά. Οι μαθητές όταν φτάνουν στην εξέδρα των επισήμων γυρίζουν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση.

Στην Κέρκυρα, οι πολίτες έδιωξαν τους πολιτικούς, αλλά παραμένουν στο σημείο και ζητούν να γίνει η παρέλαση

Στη Λαμία το παρών έδωσε ο βουλευτής κ.Σταϊκούρας, που... τα άκουσε από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί. Ζητούν να αποχωρήσουν οι επίσημοι για να ξεκινήσει η παρέλαση.

Στο Ηράκλειο, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους και στο τέλος ο κόσμος πέταξε αυγά στην εξέδρα των επισήμων.

NEWSIT
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!