tromaktiko: Οι γεωργοί ειναι μεγαλοεισοδηματίες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι γεωργοί ειναι μεγαλοεισοδηματίες



Φιλε αγρότη δεν συμφωνω με τα λεγόμενά σου και το υφος. Τα επιχειρήματά σου ενδυναμωνουν τα επιχειρήματα του πρώτου αναγνώστη. Σε αυτα που ανέφερε προσθετω και τα εξής...
1. Απο το 2014 εως το 2020 θα δοθουν στους αγρότες της χωρας μας 2,5 δισεκατομμύρια Ε; Είναι λίγα άραγε;
2. Οι αγροτες παίρνουν εξτρα επιδότηση για την βιολογικη γεωργια. Γνωριζεις οτι μονο βιολογικη δεν ειναι. Ειναι εικονικη, αφου καλλιεργουν χρησιμοποιώντας φυτοφάρμακα. Δεν ελεγχονται απο πουθενα. Και τα πωλουν παραπανω.
3. Χρησιμοποιουν αλλοδαπους ανασφαλιστους. Για αυτο τα ταμεία ΙΚΑ και ΟΓΑ εχουν χρεοκοπησει. Με μεροκαματα 10 και 15 Ευρω την ημερα και αυτοι πινουν καφε.
4. Παιρνουν τεραστια ποσα απο αποζημιώσεις απο δηθεν πλημμύρες, πυρκαγιες, αρρώστιες, ανεμους, ξηρασια, λυκους, αρκουδες, χιονια κ.α. Τι αλλο αραγε θα βρουν για να αποζημιωθουν.
5. Λαμβανουν μεγαλα ποσα απο δηθεν επιστροφη ΦΠΑ, δειτε καθημερινα δημοσιευματα για αυτες τις απατες.
6. Λαμβανουν επιδοτήσεις για φτιαξουν εγκαταστασεις και αυτοι φτιαχουν σπιτια και εμπορικα κεντρα. Για αυτο εχουμε μεινει πισω στην γεωργία, παρολο που εχουν διατεθει τεραστια ποσα.
7. Αν η χωρα βγει απο το ευρω και σταματησουν οι επιδοτησεις. η γεωργια εσβησε. Αφου οι σημερινοι αγροτες παιρνουν επιδοτησεις ανεξαρτητα αν καλλιεργουν. Ακομη και οταν δεν καλλιεργουν λαμβανουν εχτρα επιδοτηση αγραναπαυσης.
8. Λαμβάβουν ατοκα δανεια ανεξαρτητα απο την χρηση τους.
9. Δεν πληρωνουν εισφορες.
10. Τα ποσα απο τις επιδοτησεις δεν φορολογουνται. Π.χ. παιρνουν 150.000€ χωρις να πληρωσουν 1€. Συν του οτι δηλωνουν ελαχιστα ετησια εισοδηματα που δεν φορολογουνται. Δηλαδη παιρνουν τι μεριδα του λεοντος και δεν πληρωνουν τιποτα.
11. Δηλωνουν παραπανω στρεμματα και ζωα για να παρουν πολυ παραπανω επιδοτησεις. Θα εχεις ακουσει οτι οι ελιες που δηλωνουν στην Κρητη απαιτουν διπλασια εκταση απο όλη την Ελλαδα. Αυτα τα γνωριζουν ολοι και εχουν γινει με την ανοχη των πολιτικων. Ας δουμε ποσα προστιμα εχει φαει η Ελλαδα απο τετοιες απατεωνιες. Και ποιος τα πληρωνει οταν η Ελλαδα καλειται να τα επιστρεψει. Μαζι λοιπον τα φάγαμε;
12. Για πειτε μας τι φαγοποτι εχει γινει με τους αγροτικους συνεταιρισμους; Γιατι τωρα τους κλεινουν;
13. Για πειτε μας τι κομπινες γινεται με το πετρελαιο.
14. Αφου ειμαστε μια αγροτικη χωρα, γιατι εισαγουμε πατατες απο την Αιγυπτο, ντοματες απο την Τουρκια και κρεας απο την Βουλγαρια. Σχεδον τα εισαγουμε ολα. Αρα λοιπον τι παραγουμε ως χωρα;
15. Εχετε σκεφτει γιατι μας επιδοτουν οι Ευρωπαιοι για να ξεριζωσουμε αμπελια, ελιες, καπνα, πορτοκαλιες; Γιατι μας επιδοτουν για να εγκαταστησουμε στα χωραφια φωτοβολταικα; Για να εισαγουμε τα παντα απο αυτους με αυξημενο κοστος.

Για να μην αδικουμε ολους τους αγροτες υπρχουν και εξαιρεσεις. Αλλα ενα μεγαλο μερος σκεφτεται ετσι. Οι επιδοτησεις ηταν η μεγαλη τελικα πληγη της γεωργιας.Οι γεωργοι ειναι Μεγαλοεισοδηματιες και θα λαβουν τα λεφτα βρεξει-χιονισει, ειτε παραγουν ειτε χωρις. Ας ανοιξουν οι λογαριασμοι τους. Δεν ειναι τυχαιο οτι αναμεσα στους 77 μεγαλοφοροφυγαδες της χωρας μας ήταν και αγροτες.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!