tromaktiko: Βουτιά του υδράργυρου - Βροχές και καταιγίδες - Έρχονται και τα πρώτα χιόνια

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βουτιά του υδράργυρου - Βροχές και καταιγίδες - Έρχονται και τα πρώτα χιόνια



Νέα αλλαγή του καιρού περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο με τον χειμώνα να γίνεται επιθετικότερος και φυσικά ψυχρότερος. Πιο αναλυτικά:


ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε εντονότερο καιρό στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι εντονότερες στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Στα φαινόμενα όπως είπαμε στα δυτικά, στη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα ειναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε συνεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, νότιοι - νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ φτάνοντας όμως στο Ιόνιο τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ ενώ στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί και θα φτάσουν 4 με 6 μποφόρ και τοπικά ακόμη και 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα βρεθεί στα βόρεια από 0 εώς 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 9 εως 21 βαθμούς και στα νησιά από 16 εώς 24 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συνεφιά το πρωί αλλά αργοτερα περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά εώς 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 εώς 20 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Η κακοκαιρία θα επεκταθεί πια σε όλη τη χώρα. Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ενώ στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά θα χιονίσει, ενώ χιόνια περιμένουμε στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια κατά τόπους θα είναι έντονα ενώ αναμένουμε βελτίωση του καιρού στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά, κυρίως στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ φτάνοντας τοπικά τα 7 ακόμη και τα 8 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο και στη θάλασσα των Κυθήρων τα 8 μποφόρ, στα ανατολικά οι βοριάδες θα επιμείνουν φτάνοντας τα 7 και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά βεβαίως για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 εώς 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 16 εώς 22 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρκετή συνεφιά. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 4 με 5 και τοπικά στον Ευβοϊκό τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 εώς 18 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Ενώ στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις, στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά θα χιονίσει και πάλι στα ορεινά αυτή τη φορά της κεντρικής και ανατολικής χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν κυρίως από τα δυτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βοριάδες 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στα δυτικά ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και νοτιότερα εώς 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα στη βόρεια Ελλάδα από - 5 εώς 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εώς 18 βαθμούς και στα νησιά από 11 εώς 20.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε βελτιωμένο σχετικά καιρό με αρκετό ήλιο αλλά το μεσημέρι περιμένουμε λίγα σύνεφα. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 5 μποφορ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα από 11 εώς 17 βαθμούς.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!