tromaktiko: Καταγγελία κατά ιδιώτη γιατρού

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία κατά ιδιώτη γιατρού



Με την παρούσα ανοικτή επιστολή θα ήθελα να προβώ σε καταγγελία κατά ιδιώτη γιατρού και συγκεκριμένα της καρδιολόγου Α.Κ... η οποία έχει ιατρείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα από τη χρονική στιγμή που επιτράπηκε σε ιδιώτες γιατρούς να μπορούν να συνταγογραφούν και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ έχω προτιμήσει να επισκέπτομαι τη συγκεκριμένη ιατρό για πρακτικούς λόγους, επειδή είναι πιο εύκολο για ‘μένα τη βρίσκω διαθέσιμη από το να κλείνω ραντεβού μέσω της υπηρεσίας 184 του ΙΚΑ.

Σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 την επισπεύτηκα, ώστε να μου γράψει κάποια χάπια τα οποία παίρνω σε τακτικά χρονικά διαστήματα και με ευγενικό τρόπο μου ζήτησε να μην ξανά πάω για να μου γράψει τα χάπια, αλλά να προτιμήσω το ΙΚΑ.

Ως δικαιολογία αρχικά ανέφερε πως οι ιατροί του ΙΚΑ έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν για τρεις (3) μήνες όταν πρόκειται για χρόνια θεραπεία, σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς ιατρούς. Επίσης είπε πως τους έχει επιβληθεί κάποιο είδους πλαφόν για τις συνταγές που μπορούν να γράφουν, οπότε αν μου γράφει τα φάρμακα δε θα μπορεί να συνταγογραφεί για τους ασθενείς που παρακολουθεί.

Δηλαδή από ‘μένα χρεώνει στο ασφαλιστικό μου ταμείο (το ΙΚΑ) μόνο τη συνταγογράφιση των χαπιών που παίρνω και δεν παίρνει παραπάνω χρήματα για κάθε επίσκεψη, αντίθετα αν ήμουν σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο ή αν πήγαινα ως ιδιώτης ασθενής θα έπαιρνε παραπάνω χρήματα.

Θεωρώ τη συμπεριφορά της ιατρού το λιγότερο απαράδεκτη. Αν ήταν στη δική μου δικαιοδοσία θα ήμουν αμείλικτος απέναντί της και θα της αφαιρούσα γενικότερα την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος διότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα χρήματα και τίποτε παραπάνω για τον ασθενή. Ειδικότερα αφού ούτε καν η ίδια δε γράφει τις συνταγές, αλλά η γραμματέας της.

Οπότε αν δεν της φτάνουν τα χρήματα που της αποδίδονται από ΙΚΑ επειδή της έχει επιτραπεί να παρακολουθεί και ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα το λιγότερο που θα περίμενα είναι να της απαγορευτεί να συνταγογραφεί για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Κανένας δεν την υποχρέωσε, η ίδια το επέλεξε.

Βέβαια εγώ είμαι υπέρ της αυστηρότερης ποινής που μπορεί να της αποδοθεί, ειδικά στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!