tromaktiko: Ο Τζίγκερ «χρεώθηκε» τον πρίγκιπα

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο Τζίγκερ «χρεώθηκε» τον πρίγκιπα





Ο Γιάννης Σερέτης γράφει στο προσωπικό του blog για την αποκλειστική ευθύνη του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο θέμα του πρίγκιπα, Σουλτάν Αλ Σαούντ.

* Δεν ξέρω αν έχει αντιληφθεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πού έμπλεξε. Δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει ότι –καλώς ή κακώς, σωστά ή λανθασμένα– «χρεώθηκε» την ιστορία με τον πρίγκιπα. Το μόνο για το οποίο μπορώ να δηλώσω απολύτως βέβαιος είναι ότι δεν πρόκειται, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί δημοσίως, να παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές της οικογένειάς του σε αναξιόπιστο «επενδυτή» σαν κι αυτούς που έχουμε δει πολλές φορές σε ουκ ολίγες ομάδες, με κορυφαίο αλησμόνητο παράδειγμα τον «βασιλιά των μαγιό» στον ΠΑΟΚ και πιο πρόσφατη την υπόθεση «Μπομπ Κοζώνης» στην ΑΕΚ.

* Ο Βγενόπουλος την έκανε, και εκ πρώτης όψεως είναι όχι μόνο ηττημένος, αλλά και ταπεινωμένος. Επέλεξε να αποχωρήσει στο καλύτερο χρονικό σημείο: δεν ήθελε να «χρεωθεί» οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί εντός γηπέδου και θα του ήταν πολύ εύκολο αν ήθελε να… «κινητοποιήσει» τον… «κόσμο». Δεν το θέλει, δεν το κάνει. Οπισθοχώρησε και πέταξε το μπαλάκι στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σαν να του λέει «αφού δεν θέλεις με τίποτα να μου δώσεις την ΠΑΕ και έχεις καλύτερες προτάσεις, προχώρα και αν όντως είναι σοβαρές, μέσα κι εγώ είτε με δωρεάν παραχώρηση των μετοχών μου είτε με συμμετοχή στην ΑΜΚ στο ποσοστό μου».

* Εκανε αμέτρητα λάθη ο «Βγενό», κατάφερε να χάσει ακόμη περισσότερους πόντους αξιοπιστίας στην κοινή πράσινη γνώμη, διότι ουδέποτε βγήκε να μιλήσει ξεκάθαρα για τους συμπαίκτες του και τα χρήματα που θεωρητικά είχε συγκεντρώσει. Μένει στην άκρη του, πάλι στη σιωπή του, έχοντας προς το παρόν κατορθώσει (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) με τα απανωτά «μπες-βγες» και τις αλλαγές στους όρους του προς τον Βαρδινογιάννη, να καταφέρονται εναντίον του ακόμη και άνθρωποι που δεν ξεχνούν τα 22 εκατ. ευρώ που έβαλε.

* Τώρα παίζει μπάλα ο Τζίγκερ. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι όντως είναι μέσα στο γήπεδο και όχι θεατής των ανενεργών μετοχών του στην κερκίδα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι με τους χειρισμούς του στην υπόθεση «πρίγκιπας – Τσάκας», τη χρεώθηκε.

* Με την υπομονή του στις απιθανοαπίθανες ιστορίες του Τσάκα έκανε ένα ζήτημα που αρχικά φάνταζε ως ανέκδοτο, τώρα να σοβαρεύει. Έχει, όμως… παρασοβαρέψει σε τέτοιο βαθμό που χθες βράδυ στην Έρα Σπορ πάμπολλοι φίλοι του Παναθηναϊκού από όλη την Ελλάδα έστελναν μηνύματα στον Τσάκα για τον Τρεζεγκέ και δεκάδες άλλους παικταράδες! Έχει βαριά ευθύνη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και είμαι σίγουρος ότι τελικά θα τα καταφέρει, θα βρει άξιο διάδοχο. Παρότι –μόνο τυχαίο δεν είναι– ως τώρα από τη μια πλευρά επιτρέπει στον Τσάκα να «αλωνίζει» και από την άλλη δεν έχει επιτρέψει στον εαυτό του να πει μισή κουβέντα επισήμως Ο ΙΔΙΟΣ για την υπόθεση, προτιμώντας να σχολιάζουν και να τοποθετούνται επ’ αυτής άνθρωποι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το πέρασμα της γραμμής του στα ΜΜΕ.

* Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε πει στις 11/10/2007, στην αλησμόνητη συνέντευξη εναντίον των Γιαννακόπουλων με αφορμή το θέμα του ποσοστού του Ερασιτέχνη από τα εισιτήρια της ΠΑΕ: «Δεν θα αφήσω τον Παναθηναϊκό να γίνει διαβατήριο οποιουδήποτε στο μέλλον θέλει να γίνει επώνυμος». Αν δεν το έχει αντιληφθεί, το έχει ήδη επιτρέψει τουλάχιστον σε έναν…

* ΥΓ1. Όχι, δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι αν ο πρίγκιπας (όχι ως «μπροστινός» κάποιου… Έλληνα, αλλά μόνος του!) πάρει τις μετοχές θα εμφανιστώ με κελεμπία στο ΟΑΚΑ, όπως έκανε ο σύντροφος Σκόκας σε προηγούμενο σημείωμά του. Μπορώ να δεσμευτώ όμως ότι αν γίνει το deal θα αγοράσω μία από τις 70.000 πράσινες κελεμπίες, για τις οποίες ο Τσάκας λίγες ημέρες αφού είχε μιλήσει για «ρήτρα εμπιστευτικότητας» (προφανώς κάπου το άκουσε ότι υπάρχει και… τέτοια ή σε κάποια εφημερίδα το διάβασε και επειδή είναι εύηχη φράση, την αναπαρήγαγε) δεσμεύτηκε on air (!!!) μιλώντας με τον περίφημο αγαπημένο υπερπανάθα «Βill By taxi» (!!!) στην ΕΡΑ-ΣΠΟΡ ότι θα πουληθούν έξω από το γήπεδο. Απίθανα πράγματα… Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ζάπλουτοι (και όχι απλώς «ευκατάστατοι» όπως αναφέρει έγκυρος «ανταποκριτής» μου από το Αμπού Ντάμπι που πάντως επιβεβαίωσε ότι ο Nasser είναι αληθινός!) Σαουδάραβες πρίγκιπες κάνουν deals εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τέτοιες πρακτικές και τέτοιους μεσάζοντες, ας γυρίσουν πλευρό…

* ΥΓ2. Η εκπομπή στην ΕΡΑ ήταν πραγματικά… αποθέωση. Και το… best of the best ήταν η ατάκα του Τσάκα: «Το ξέρω ότι με αγαπάει ο κόσμος. Αλλά με τις μεταγραφές που θα κάνω, θα με λατρέψει!».

Πηγή: www.leoforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!