tromaktiko: Εξωτερική φρουρά καταστημάτων κράτησης στα όρια εξαθλίωσης

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Εξωτερική φρουρά καταστημάτων κράτησης στα όρια εξαθλίωσης



Περικοπές σύμφωνα με τις δηλώσεις της ομοσπονδίας των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές κοντά στο 53% έχουν φτάσει... στο απροχώρητο την κατάσταση στις φυλακές!

Μη πληρωμή καμίας υπερωριακής απασχόλησης και νυχτερινών από την αρχή της χρονιάς με ταυτόχρονη ισοπέδωση του μισθού τους, τα πράγματα είναι τραγικά για τους εξωτερικούς φρουρούς που ενώ είναι ένστολοι, ένοπλοι και δουλεύουν 24 ώρες το 24ώρο αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου! Αν κρίνουμε από το έγκλημα που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και τις χιλιάδες συλλήψεις, οι φυλακές είναι ασφυκτικά γεματες και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα! Καμία πρόσληψη, στο μισό οι μισθοί, απλήρωτοι για όλο το 2011 στις υπερωρίες και τα νυχτερινά τους και οι συνθήκες εργασίας το λιγότερο τραγικοί συνθέτουν το παζλ της υπηρεσίας της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. Αν το κράτος δεν μεριμνήσει σε ένα σώμα που διατελεί ένα τόσο σημαντικό έργο που παρεπιπτόντως τα κενά της με έπισημα στοιχεία είναι 60% τότε θα κλιμακώσουν τις απεργιιακές τους κινητοποιήσεις! Η Ομοσπονδία τους, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις αυτήν την εβδομάδα από 17-10-2011 έως 21-10-2011.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

Δευτέρα 17-10-2011: Στάσεις εργασίας κατά τις ώρες 07:00 πμ έως 11:00 πμ & 15:00 μμ έως 19:00 πμ

Τρίτη 18-10-2011: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Τετάρτη 19-10-2011: Συμμετοχή στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ.Δικαιοσύνης

Πέμπτη 20-10-2011: Συμμετοχή στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Διεκδικούνε:

Εξαίρεση της υπηρεσίας μας από τον περιορισμό του 1 προς 10 και άμεσες προσλήψεις εξωτερικών φρουρών για κάλυψη των μισών και πλέον οργανικών θέσεων που παραμένουν κενές.
Διαφύλαξη ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας.
Άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών (Νυχτερινά, εξαιρέσιμα).
Μη περεταίρω μείωση μισθού και αποδοχών.
Μισθολογική και θεσμική αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε.
Παροχή υπηρεσιακού εξοπλισμού.

Κλείνοντας στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν:
"Απεργούμε διότι αγαπούμε την δουλεία μας και διότι έχουμε απολυτή επίγνωση της προσφοράς μας στον ιδιαίτερο χώρο τον φυλάκων.

Μερικά αγαθά όπως αυτό της ασφάλειας και της ζωής του ανθρώπου, που αποτελεί το εργασιακό μας αντικείμενο, είναι αδιαπραγμάτευτα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαφυλάξουμε προς χάριν του κοινωνικού συνόλου, της προσωπικής μας ασφάλειας και της διαβίωσης των οικογενειών μας, αφού η Πολιτεία μας προδίδει μέρα με τη μέρα.

Όπλο μας είναι η εργασία μας και αυτή και μόνο προβάλλουμε στις διεκδικήσεις μας.

Ό αγώνας για αξιοπρέπεια είναι μονόδρομος, θα βγάλει εμάς νικητές."
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!