tromaktiko: Μια "Κυριακή" για την Ελαφόνησο

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μια "Κυριακή" για την Ελαφόνησο



Αυτή η Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011, ανήκει στην Ελαφόνησο. Παγκόσμια Πρώτη προβολή για το ντοκιμαντέρ "ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ, η πόλη κάτω από τα κύματα" από το BBC two που...
αναφέρεται στο βυθισμένο τμήμα της Ελαφονήσου 1.700 χρόνια πριν και συνάμα την ίδια μέρα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του φωτογράφου του νησιού Κρούπη Ηλία που καταπιάνεται αριστοτεχνικά με το σήμερα.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 9/10/11 στις 20:00 τοπική ώρα με Αγγλικό τίτλο "PAVLOPETRI, city beneath the waves". Executive Producer: Gary Hunter, Producer and Director: Paul Olding, Production Manager: Gezz Mounter with Dr Jon Henderson from Nottingham University.

Την ίδια μέρα στις 21:00, σε Ελληνικό έδαφος, σε μια ξεχωριστή έκθεση διαφήμιση για την Ελαφόνησο και την Λακωνία μας ξεναγεί ο Κρούπης ο Ηλίας Κρούπης μέσα από τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.

Στο blog του γράφει:
Δύο χρόνια πριν έκανα τις δύο πρώτες και ως σήμερα μόνες φωτογραφικές εκθέσεις μου, στην Ευρώπη, με θέμα Νοτιό Ανατολική Λακωνία.

Την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2011 ξεκινά στον Κορυδαλλό στο “Ελληνικόν” η πρώτη μου έκθεση στην Ελλάδα, με τίτλο “εκεί που γεννήθηκα”.

Ελαφόνησος, Τρίκαλα και Κορυδαλλός θα υπάρξουν στην έκθεση μέσα από φωτογραφίες, “εκεί που γεννήθηκα” λοιπόν μιας και γεννήθηκα στον Κορυδαλλό έχοντας την καταγωγή μου από την Νότια Πίνδο στα Τρίκαλα από τον Πατέρα μου κι από την Ελαφόνησο στην Λακωνία αντίστοιχα από την μητέρα μου. Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος στο καφέ “Ελληνικόν” (πλατεία Ελευθερίας & Διαμαντίδη 1, Κορυδαλλός) θα στεγάσει την έκθεση για δύο βδομάδες.
http://lakonia-gr.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!