tromaktiko: ΗΣΑΠ - Συμμετέχουμε στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΗΣΑΠ - Συμμετέχουμε στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ



Τα Σωματεία Εργαζομένων ΗΣΑΠ αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην Γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 1/12/2011 με Στάσεις Εργασίας από... έναρξη της κυκλοφορίας έως 9:00π.μ και από 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας.
Οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και της Τρόϊκας, υποχρέωσαν το οικονομικο-πολιτικό σύστημα να καταφύγει σε ένα νέο σχήμα διακυβέρνησης, με «τεχνοκράτη» Πρωθυπουργό. Στόχος παραμένει η συνέχιση εφαρμογής της ίδιας άδικης και αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής.

Θέλοντας να εκτονώσει τη λαϊκή οργή, το σύστημα επέλεξε τη δημιουργία ενός μπλοκ εξουσίας με διακομματική στήριξη, το οποίο προσπαθεί να παρουσιάσει ως δήθεν μεταβατικό. Κανένας όμως δεν ξεγελιέται.

Όλοι γνωρίζουν ότι θα συνεχιστεί η επιβολή σκληρών και βάρβαρων μέτρων, ενώ θα εφαρμοστούν και όλα τα προηγούμενα που είχαν ψηφιστεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και άλλα στο «Πολυνομοσχέδιο» (Ν. 4029/11). Η υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αποτελεί το πρώτο βήμα για όσα συνοδευτικά αντεργατικά μέτρα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Προϊόν και δείγμα της νέας Κυβέρνησης αποτελεί ο προϋπολογισμός εξαθλίωσης, ανεργίας και φορολεηλασίας του 2012. Σηματοδοτεί ένα νέο γύρο βάρβαρης νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, με μοναδικό σκοπό την διατήρηση και εκτίναξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε διαλύει το όποιο κοινωνικό κράτος έχει απομείνει, καρατομεί μισθούς και συντάξεις σε ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα και συνοδεύεται από νέους φόρους και χαράτσια.

Προμηνύονται νέες απολύσεις στο Δημόσιο, αύξηση της ανεργίας, νέες αντι-ασφαλιστικές ρυθμίσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και περαιτέρω λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή σε αυτή την πολιτική. Οφείλουν να αντιδράσουν, να μην υποκύψουν σε ψευτοδιλήμματα και να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ
- Στη μειωση των μισθων και στην εργασιακη εφεδρεια 
-Στα δεσμα των μνημονιων και στην κινεζοποιηση των εργασιακων, οικονομικων και ασφαλιστικων συνθηκων στη χωρα μας. 

Συνεχιζουμε 
τον αγωνα μαζι με ολο το συνδικαλιστικο κινημα 
Για την ανατροπη των μνημονιακων πολιτικων 

Για τις Διοίκησεις
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!