tromaktiko: Προβλέπονται οι διαδικασίες αυτές από το Σύνταγμα ;

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Προβλέπονται οι διαδικασίες αυτές από το Σύνταγμα ;



Θέτω προς συζήτηση ένα ερώτημα και προβληματισμό μου, σχετικά με τη συνταγματική λειτουργία του πολιτεύματος στην Πατρίδα μας.
Έχει καταλάβει κανείς πως κλήθηκε ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ;Με ποίες διαδικασίες έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΠΑΠΟΥΛΙΑ ???
Προβλέπονται οι διαδικασίες αυτές από το Σύνταγμα ???
Υπήρξε επίσημη παραίτηση Πρωθυπουργού κατά τον τύπο του Συντάγματος ???
Συνεδρίασε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα για να προτείνει τον ΠΑΠΑΔΗΜΟ ως νέο Πρωθυπουργό ???
Ζήτησε ο ίδιος ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ???
Φυσικά όχι, αφού δεν είναι ούτε βουλευτής.
Άρα, από νομική και τεχνική άποψη, μπορεί ο κάθε Έλληνας Πολίτης να απευθυνθεί στον αχυράνθρωπο του πολιτεύματος Παπούλια και να του ζητήσει να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ???
Ή μήπως η εντολή ζητήθηκε με ΜΕΣΗΤΕΣ το Τρίο Καντσόνε : Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη ???
Μπορεί το αίτημα ανάθεσης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης να απευθύνεται για λογαριασμό εξωκοινοβουλευτικού Έλληνα Πολίτη από τρίτους Μεσήτες - Εντολοδόχους του, ακόμη και αν αυτοί είναι αρχηγοί κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή ???
Γιατί τον Παπαδήμο τον αποκαλούσαν ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τα ΜΜΕ του Μνημονίου πριν ακόμη ορκιστεί ???
Γιατί ο ΘΙΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ που ορκίστηκε εχθές στο Προεδρικό Μέγαρο αποκαλείται ήδη Κυβέρνηση, χωρίς να έχει ακόμη λάβει ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ???
Γιατί θεωρείται δεδομένη η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, τη στιγμή που ο ορκισθείς στο Προεδρικό Μέγαρο ΘΙΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ δεν προήλθε από τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών, δεν προτάθηκε από καμμία κοινοβουλευτική ομάδα, αφού υπαγορεύτηκε μόνο από τα γνωστά κέντρα της διαπλοκής και, ως εκ τούτου, δεν διαθέτει καμμία νομιμοποίηση ???
Έχει σκεφθεί κανείς τι θα γίνει στην περίπτωση που ο ΘΙΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ???
Και ένα τελευταίο ερώτημα :
Αν ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ή οποισδήποτε άλλος Αγανακτισμένος της Βουλής των Ελλήνων, πήγαινε στον αχυράνθρωπο του πολιτεύματος Παπούλια, με τις 50 υπογραφές της ΝΔ, άλλες 50 του ΠΑΣΟΚ (για να μην πω και περισσότερες) και τις υπογραφές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, της ΔΗΜΑΡ, των ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ, ΛΙΑΝΗ, κλπ, κλπ.,, ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ???

Κυριάκος Τόμπρας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!