tromaktiko: Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας



Η Samsung Electronics παρουσιάζει το GALAXY Note, εγκαινιάζοντας μία νέα κατηγορία προϊόντων που απαντά στις ιδιαίτερες επιθυμίες των καταναλωτών.
Η νέα φορητή συσκευή συνδυάζει υψηλή επεξεργαστική ισχύ με εξαιρετικές δυνατότητες φορητότητας προσφέροντας μία εντελώς νέα εμπειρία χρήσης.

Το GALAXY Note διαθέτει τη νέα HD Super AMOLED οθόνη 5,3 ιντσών, τη μεγαλύτερη οθόνη υψηλής ευκρίνειας σε συσκευή τύπου smartphone για συναρπαστικότερη εμπειρία θέασης. Ταυτόχρονα εισάγεται η προηγμένη λειτουργία S Pen που επιτρέπει την πραγματοποίηση χειρόγραφων σημειώσεων στην οθόνη αφής του GALAXY Note εισάγοντας μία εντελώς καινούρια εμπειρία χρήσης.

Οθόνη με τεχνολογία αιχμής

H νέα HD Super AMOLED οθόνη 5,3 ιντσών του GALAXY Note, προσφέρει ανώτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις συμβατικές HD οθόνες. Εξασφαλίζει μοναδική οπτική εμπειρία για αναπαραγωγή βίντεο, προβολή φωτογραφιών, εγγράφων και σελίδων του διαδικτύου. Επίσης, προσφέρει γωνία θέασης 180º και διατηρεί εξαιρετικά ζωντανά τα χρώματα της οθόνης. Τέλος, με πάχος μόλις 9,65 χιλιοστά, το νέο GALAXY Note χωράει άνετα στην τσέπη του χρήστη για μέγιστη φορητότητα.

Προηγμένη λειτουργία S Pen – Φαντασία στην επικοινωνία

Στις προηγμένες λειτουργίες της συσκευής, η Samsung έχει συμπεριλάβει το εργαλείο S Pen το οποίο σε συνδυασμό με την οθόνη αφής προσφέρουν μία εντελώς μοναδική εμπειρία χρήσης. Με το S Pen ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει χειρόγραφα κείμενα ή να σχεδιάσει μία ζωγραφιά στην οθόνη αφής, να σημειώσει πάνω στις φωτογραφίες και να μοιραστεί το περιεχόμενο με sms, e-mail και στιγμιαία μηνύματα.

Χαρακτηριστικό του S Pen είναι και το S Planner, ένας έξυπνος επαγγελματικός βοηθός μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το πρόγραμμά του, ενσωματώνοντας τη λίστα υποχρεώσεων στο ημερολόγιο καθιστώντας τη διαδικασία ελέγχου και πλοήγησης σχεδόν διαισθητική.

Μία ακόμη δυνατότητα του S Pen αποτελεί και το S Memo, μια εφαρμογή πολυμέσων που διευκολύνει την καταγραφή και επεξεργασία του περιεχομένου που δημιουργήθηκε από το χρήστη. Οι φωτογραφίες, τα μηνύματα του τηλεφωνητή, τα δακτυλογραφημένα κείμενα, οι χειρόγραφες σημειώσεις ή οι ζωγραφιές μπορούν να αποθηκευτούν μέσω μιας ενιαίας εφαρμογής και να μετατραπούν σε ‘memo’ για περεταίρω επεξεργασία, σχολιασμό και ανταλλαγή με άλλες συσκευές.

Τέλος, το S Pen ενσωματώνει και τη λειτουργία one-step screen-capture που επιτρέπει στους χρήστες να απαθανατίζουν το περιεχόμενο που προβάλλει η οθόνη κάθε στιγμή, να σημειώσουν εύκολα και γρήγορα πάνω στην κάθε εικόνα και να την μοιραστούν με τους φίλους τους.

Η Samsung, έχοντας στόχο να διευρύνει την ευκαιρία για δημιουργία νέων εμπειριών για τον τελικό χρήστη, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το S Pen SDK (software development kit), επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εκ νέου εφαρμογές και υπηρεσίες που ενσωματώνουν τη τις λειτουργίες του S Pen.
Υψηλή χρηστικότητα και ισχυρή απόδοση

Ο 1.4GHz διπύρηνος επεξεργαστής διασφαλίζει τη γρήγορη και ομαλή λειτουργία της συσκευής. Η υψηλή ταχύτητα σύνδεσης και η απρόσκοπτη πλοήγηση στο διαδίκτυο επιτυγχάνεται μέσω των συνδέσεων HSPA+ και LTE. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αναπαράγουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο ή να συμμετέχουν σε online πλατφόρμες παιχνιδιών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!