tromaktiko: Γιατί κάποιοι μας θέλουν ντε και καλά στο ευρώ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γιατί κάποιοι μας θέλουν ντε και καλά στο ευρώ



Στη εκπομπή του ΣΚΑΙ (ΣΚΑΙ θέμα 2-11-2011) προσπαθώντας τα γνωστά παπαγαλάκια του σταθμού να μας πείσουν ότι το ευρώ είναι... ότι καλύτερο έγινε ποτέ για τον Έλληνα και ότι μια έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν η συντέλεια του κόσμου παρουσίασαν το παρακάτω διάγραμμα.

Αυτό δείχνει τον κατά κεφαλή πλούτο και το κατά κεφαλή χρέος για τον ενήλικα Έλληνα από την έλευση του ευρώ και μετά. Όπου πλούτος δεν είναι μόνο το ρευστό, είναι και τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία.

Ξεκινάμε λοιπόν από τα 58.000 δολάρια πλούτο και 3.000 χρέος το 2000 και καταλήγουμε στα 106.000 και 23.500 αντίστοιχα το 2011.

Συμπέρασμα : το ευρώ μας έκανε πλούσιους διπλασιάζοντας σχεδόν τον πλούτο μας.

Τι ξέχασαν να μας πουν ; Ότι μιλάμε για κατά κεφαλήν τιμές . Δηλαδή τα πλούτη του μπάρμπα Μήτσου και του μπάρμπα Κώστα αθροίζονται με τα πλούτη του κ. Λαμογίδη και του κ. Βιομηχανίδη και μετά διαιρούνται δια 4 . Το ίδιο και το χρέος που διαιρείται δια το πλήθος των ενηλίκων κατοίκων. Όμως ενώ τα πλούτη του Μήτσου και του Κώστα προφανώς απέχουν χιλιάδες φορές από τα πλούτη του κ Λαμογίδη και του κ. Βιομηχανίδη δεν συμβαίνει το ίδιο για τους φόρους που θα πληρώσουν για το χρέος διότι όλοι πληρώνουμε τους ίδιους έμμεσους φόρους , τον ίδιο φόρο ανά τετραγωνικό σπιτιού, τις ίδιες αυξήσεις σε προϊόντα και παροχές κλπ κλπ .Η ακρίβεια που ήρθε με το ευρώ πλήττει τα μικρά εισοδήματα και όχι τον κ. Λαμογίδη και του κ. Βιομηχανίδη. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο πλούτος του έλληνα διπλασιάστηκε σε 11 χρόνια, όλοι γνωρίζουν ότι το κόστος ζωής (βασικά καταναλωτικά αγαθά) υπερδιπλασιάστηκε τον πρώτο μόλις χρόνο του ευρώ , (ότι κόστιζε ένα κατοστάρικο πήγε στο ένα ευρώ) και συνέχισε να τραβάει την ανηφόρα τα 10 επόμενα χρόνια.

Μετά το ευρώ οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι ότι και να λένε τα παπαγαλάκια. Απλά μας παραμυθιάζουν για να συνεχιστεί η σώρευση πλούτου από τα αφεντικά τους.

Δεν πάει άλλο . Να πληρώσουν την κρίση όσοι κονόμησαν τόσα χρόνια στις πλάτες μας, μας φόρτωσαν χρέος και γέμισαν τις τσέπες τους.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!