tromaktiko: Άμεση παρέμβαση της ΕΚΤ για την κρίση χρέους ζητεί ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Άμεση παρέμβαση της ΕΚΤ για την κρίση χρέους ζητεί ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών



Αυξάνονται οι φωνές όσων ζητούν την μεγαλύτερη ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ει δυνατόν και με την εκτύπωση χρήματος, προκειμένου να... σταματήσει η ραγδαία εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

«Οι κίνδυνοι μετάδοσης (της κρίσης) είναι σήμερα μεγαλύτεροι από ποτέ και τα ποσά που έχουμε ανάγκη για να την σταματήσουμε έχουν αυξηθεί διότι δεν κινητοποιηθήκαμε αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο Γιάτσεκ Ροστόφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθυστέρησε για να παίξει το ρόλο του στην «προστασία από τη φωτιά» και τώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αναλάβει δράση για να «διασφαλίσει την σταθερότητα της Ευρωζώνης», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας τρομακτικής επιλογής. Οι εναλλακτικές είναι οι ακόλουθες: ή η ΕΚΤ επεμβαίνει σε μεγάλη κλίμακα είτε έρχεται η καταστροφή», υπογράμμισε ο κ. Ροστόφσκι.

Ο Πολωνός υπουργός, ο οποίος τον Σεπτέμβριο είχε κάνει λόγο για τον κίνδυνο ένοπλης σύγκρουσης στην Ευρώπη αν η κρίση του ευρώ οδηγήσει στην κατάρρευση της ΕΕ, τόνισε σήμερα, δύο μήνες μετά, πως «είναι περισσότερο ανήσυχος».

«Ο κίνδυνος είναι αυτός μιας τεράστιας οικονομικής καταστροφής που όπως η Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 θα οδηγήσει τελικά την Ευρώπη στον πόλεμο», κατέληξε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!