tromaktiko: Καταγγελία για αποψίλωση δάσους

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία για αποψίλωση δάσους



Θέλω να καταγγείλω κάτι που διαπίστωσα στο Ν. Γρεβενών. Πηγαίνοντας απο την πόλη των Γρεβενών προς τη Βασιλίτσα και... ευρισκόμενος δύο περίπου χιλιόμετρα μετά το χωριό Αναβρυτά είδα οτι το δάσος βελανιδιάς ,που υπάρχει σε ολη σχεδόν τη διαδρομή , ειχε αποψιλωθεί πάνω απο τον δρόμο σε έκταση αρκετών στρεμμάτων.

Πιστεύω οτι αυτό έγινε παράνομα, απο κάποιους που δρούν πειρατικά, δηλαδή πηγαίνουν λίγο πρίν σουρουπώσει και εκμεταλευόμενοι τη νύχτα που έρχεται και τη μικρή κυκλοφορία που εχει ο δρόμος αυτό τον καιρό ,καταφέρνουν σε λίγη ωρα να αποδεκατήσουν πολλά αιωνόβια δένδρα βελανιδιάς, τα οποία οπως ολοι γνωρίζουμε αναπτύσονται και ανανεώνονται με παρα πολύ αργό ρυθμό.

Επομένως, τώρα που μπαίνουμε για τα καλά στον χειμώνα και που οπως ολοι γνωρίζουμε θα είναι δύσκολος λόγω της οικονομικής κατάστασης,πρέπει η Δασική Υπηρεσία να κάνει εκτακτες περιπολίες και να ελέγχει ολα τα αυτοκίνητα που κινούνται ασκοπα στην περιοχή ,γιατί αν συνεχιστεί αυτή η μορφή παράνομης υλοτομίας σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν και αυτά τα λίγα δάση που απολαμβάνουμε ολοι οι εκδρομείς τα καλοκαίρια.

Επίσης είναι και ευθύνη ολων μας να καταγγέλουμε οτι παράνομο διαπιστώνουμε ,γιατί αυτά τα δάση είναι περιουσία ολων μας ,αφου ολοι δικαιούμαστε να ξεκουραστούμε στον ισκιο των δένδρων κατά τους θερινούς μήνες.


Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!