tromaktiko: Πως να ενισχύσεις την μνήμη σου!

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πως να ενισχύσεις την μνήμη σου!



Αν και η απώλεια μνήμης αφορά κυρίως στις μεγάλες ηλικίες, πολλοί έφηβοι και νέοι ενήλικες υποφέρουν από προβλήματα που σχετίζονται με την μνήμη. Η βελτίωση των επιδόσεων σε θέματα μνημονικής ικανότητας ίσως να μην αποτελεί τελικά ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα.

Η λύση, όπως και σε πολλά άλλα προβλήματα, μπορεί να είναι η επιλογή συγκεκριμένων τροφών προς κατανάλωση.

1. Ψάρι: ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται κατά 60% από λίπος. Το ψάρι περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα, που δείχουν να βελτιώνουν τόσο τις αποδόσεις μας σε ζητήματα μνήμης και εγκεφαλικής λειτουργίας, όσο και σε παθήσεις κατάθλιψης και ψυχολογικής διαταραχής όπως η σχιζοφρένεια. H περιεκτικότητα του σε DHA λιπαρού οξέος εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των νευρικών κυττάρων.

2. Μήλα και μούρα: Πλούσια στην ουσία "quercetin"που ανοίκει στην φυτικής προέλευσης οικογένεια φλαβονοειδών, έχουν ισχυρή αντιοξειδοτική δράση. Η ουσία αυτή φαίνεται να θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια στην νόσο Alzheimer και την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την γήρανση. Σημαντικό είναι πως μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών του μήλου βρίσκονται στην φλούδα.

3. Σπανάκι και μαυρομάτικα φασόλια: το φολικό οξύ φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την μνήμη και την καθολική υγεία του εγκεφάλου. Προστατεύει τόσο την μνήμη όσο και την ταχύτερη επεξεργασία και ανάκληση πληροφορίας. Η δράση του έγκειται στην μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης στο αίμα, ένα αμινοξύ που σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί επιπλοκές στην υγεία μας.

4. Τρόπος ζωής: για την βελτίωση της μνήμης μας δεν πρέπει να αγνοούμε τις παραπάνω τροφές. Είναι τόσο σημαντικό να εμπλουτίζουμε την διατροφή μας με ευεργετικές τροφές, όσο είναι και το καθημερινό μας πρόγραμμα. Η άσκηση, η ωμή φρουτοφαγία, και η αποφυγή βλαβερών τροφών κάνουν την μνήμη σου καλύτερη. Αντιθέτως τα υψηλά επίπεδα stress την επηρεάζουν αρνητικά - άκουσε τον οργανισμό σου, ζήσε όπως θες.
planitikos.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!