tromaktiko: «Ρήμαξαν» τα σχολεία του δήμου Πατρέων

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

«Ρήμαξαν» τα σχολεία του δήμου Πατρέων



Η λεηλασία σε όλο τον Δήμο Πατρέων από κλέφτες μετάλλων προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του δήμου. Τελευταία κρούσματα έχουν σημειωθεί στα σχολεία, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί αλεξικέραυνα, ενώ επίσης σε όλη την Πάτρα έχουν κλαπεί σχάρες υπονόμων, καλώδια της Δ.Ε.Η., αλλά και δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης.

Σοβαρότερο, αφού έχει να κάνει και με τις ζωές παιδιών, είναι το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στα απομακρυσμένα κυρίως δημοτικά σχολεία του διευρυμένου Δήμου Πατρέων, από τους συγκεκριμένης προτίμησης κλέφτες. Σύμφωνα με στοιχεία των Αντιδημαρχιών Παιδείας και Περιβάλλοντος, οι δράστες χτυπούν τις νυχτερινές ώρες, σε περιοχές που η αστυνομία δεν περιπολεί, και έχουν μέχρι τώρα αφαιρέσει αλεξικέραυνα από 25 σχολεία.

Έχουν κλαπεί, επίσης, περιφράξεις των σχολείων, ενώ το γεγονός έχει καταγγελθεί από τους αντιδημάρχους, αλλά και από τους διευθυντές των σχολείων στην αστυνομία.

Εκείνο που κάνει τώρα ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τις τεχνικές του Υπηρεσίες, είναι να αντικαταστήσει τα κλεμμένα αλεξικέραυνα.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί, όπως κατήγγειλε ο κ. Σιγαλός, εκλάπησαν σωλήνες και ηλεκτρικά καλώδια από έργα άρδευσης στα Τσουκαλέικα, ενώ έχουν κλαπεί τις τελευταίες μέρες πάνω από 80 σχάρες υπονόμων, με ρυθμό κλοπής, 20 με 30 σχάρες την ημέρα. Η δημοτική αρχή θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες, πέραν της επικινδυνότητας που έχουν για τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών, προκαλούν και τεράστιες οικονομικές ζημιές. Από την άλλη, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Συντήρησης και Αυτεπιστασίας αναλώνονται σε καθημερινή βάση στην αποκατάσταση των ζημιών, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η ροή νέων έργων.
peloponnisiaki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!