tromaktiko: Τα 15 συμπτώματα καρκίνου που αγνοούμε

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τα 15 συμπτώματα καρκίνου που αγνοούμε



Μπορεί οι γυναίκες να ελέγχουν τακτικότερα την υγεία τους με τσεκ απ σε σχέση με τους άντρες, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει ωστόσο, οι νεότερες γυναίκες αμελούν να κάνουν εξετάσεις, γιατί πιστεύουν ότι ο καρκίνος χτυπά μεγαλύτερες γυναίκες. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 15 πιθανά συμπτώματα καρκίνου, όπου οι γυναίκες αγνοούν...
 
Η ανεξήγητη απώλεια βάρους είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχήσει, όταν δεν προέρχεται από δίαιτα ή από άσκηση. Θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, γιατί δεν σημαίνει απαραίτητα καρκίνος, μπορεί να είναι και ο θυρεοειδής σας.
Ο επίμονος πόνος στην κοιλιακή χώρα, ο οποίος συνεχίζεται για εβδομάδες μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου των ωοθηκών, για αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας.
Όταν παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας, όπως για παράδειγμα ερυθρότητα και πυκνότητα του δέρματος στο συγκεκριμένο σημείο, πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα έναν γυναικολόγο ή ογκολόγο, καθώς αυτά τα συμπτώματα μπορεί να συνδέονται με μία σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου. Επίσης αν παρατηρήσετε ότι η θηλή σας έχει αλλάξει σχήμα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.
Μία αιμορραγία κατά τη διάρκεια της περιόδου ή σε άλλη χρονική στιγμή, μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου. Συνήθως οι αιμορραγίες που εμφανίζονται μετά την εμμηνόπαυση, συνδέονται με τον καρκίνο του ενδομητρίου, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απαραίτητο.
Εάν ξαφνικά δείτε μία αιμορραγία στο δέρμα σας ή μία απολέπιση τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως ειδικό, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνδέεται με καρκίνο του δέρματος.
Εάν δυσκολεύεστε να καταπιείτε ξαφνικά και αυτό συνεχιστεί για μέρες, θα πρέπει να σας ανησυχήσει αφού είναι ένα από τα συμπτώματα του καρκίνου στον οισοφάγο.
Το αίμα στα ούρα αλλά και μετά από βήχα είναι κάτι που θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες και να επισκεφθείτε το γιατρό σας.
Ο πόνος στην κοιλιά σε συνδυασμό με καταθλιπτικές κρίσεις που μπορεί να παρουσιάσετε, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, μπορεί είναι σημάδι καρκίνου του παγκρέατος.
Πρόωρη ένδειξη για καρκίνο του οισοφάγου, του στομαχιού, αλλά και του λαιμού, μπορεί να είναι η δυσπεψία και μάλιστα όταν παίρνετε βάρος.
 
Οι στοματικές αλλαγές, που παρατηρούνται κυρίως σε εσάς που καπνίζετε, είναι κάτι που πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις για να επισκεφθείτε το συντομότερο δυνατόν γιατρό, διότι ο καρκίνος του στόματος αρχίζει και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Ο επίμονος πόνος είναι κάτι που συνδέεται με αρκετές ασθένειες, εκτός του καρκίνου. Σε οποιαδήποτε περίπτωση καλό είναι να ελέγχεται από κάποιον παθολόγο.
Η διόγκωση των λεμφαδένων κάτω από τη μασχάλη, στο λαιμό αλλά και οπουδήποτε αλλού είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι εμφάνισης καρκίνου.
Ένας ξαφνικός πυρετός που δεν πέφτει και δεν συνδέεται με κάποια γρίπη ή κρύωμα, θεωρείται ανησυχητικός. Είτε μπορεί να υποδηλώνει ότι ένας καρκίνος εξαπλώνεται, είτε μπορεί δείξει τους πρόωρους καρκίνους του αίματος όπως λευχαιμία και λέμφωμα.
Η ανεξήγητη κούραση, ή αλλιώς κόπωση, μπορεί να υποδηλώσει εκτός από άλλες ασθένειες, και καρκίνο.
Ένας επίμονος βήχας που κρατάει εβδομάδες και δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με σιρόπι, είναι επίσης κακό σημάδι.
Καλό θα ήταν λοιπόν, οποιαδήποτε αλλαγή δείτε στον οργανισμό σας, μην την αμελήσετε. Επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας. Ένα σημάδι που δεν το δίνετε μεγάλη σημασία, ίσως να σας προειδοποιεί για κάτι. Και φυσικά αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, είναι να κάνετε τσεκ απ, όσο πιο συχνά μπορείτε. Η πρόληψη σώζει ζωές.
 


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!