tromaktiko: Τι θα γίνει στις… 16 Ιανουαρίου;

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Τι θα γίνει στις… 16 Ιανουαρίου;



Να που ο πρωθυπουργός όρισε μια ημερομηνία, έστω κι αν δεν πρόκειται για την ημερομηνία των εκλογών.
Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθάρισε στα μέλη της κυβέρνησής του ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις.

Δηλαδή, για το θέμα που οδήγησε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου να συστήσει τον Γιώργο Κουτρουμάνη να κάνει πίσω, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψήφιζαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο, και επομένως θα οδηγούσαν την κυβέρνηση στην πτώση της, και σε πρόωρες εκλογές.

Ιδιαίτερη αξία έχει η πολιτική εξήγηση που έδωσε ο Λουκάς Παπαδήμος για την επιμονή να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων. Υποστήριξε ότι πρόκειται για ρητή δέσμευση που συμπεριλαμβανόταν στο Μεσοπρόθεσμο, και ως τέτοια αποτελεί μέρος της πολιτικής που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνησή του, ώστε να οδηγηθεί στην υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ.

Η 15η Ιανουαρίου βέβαια, έχει τη σημασία της, σύμφωνα με το ιστορικό ημερολόγιο, καθώς σηματοδοτεί τα γενέθλια του Αριστοτέλη Ωνάση, καθώς και του Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν, «πατέρα» του αναρχισμού.

Όσο για την 16η Ιανουαρίου, δηλαδή την επομένη της ημερομηνίας-κλειδί, όπως την προσδιόρισε σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος, έχει ακόμη μεγαλύτερο… ενδιαφέρον. Το 1992, με διαφορά μιας ψήφου, 7 έναντι 6, το Ειδικό Δικαστήριο αθώωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Κοσκωτά.

Τότε, άνοιξε ο δρόμος για την επάνοδο, και μάλιστα πανηγυρική, του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Φέτος, η 16η Ιανουαρίου θα ανοίξει τον δρόμο της… εργασιακής εφεδρείας για το ΠΑΣΟΚ.
statesmen.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!