tromaktiko: Ένεση ρευστότητας 1 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ένεση ρευστότητας 1 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις



Ανάσα ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να αποτελέσουν κεφάλαια του ΕΣΠΑ που μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων...
θα φτάσουν στην πραγματική αγορά. Συγκεκριμένα 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία ταμείου εγγυοδοσίας προς τις τράπεζες, ώστε αυτές να δώσουν δάνεια 1 δισ. ευρώ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα ξεκινάει μέσα στην εβδομάδα και θα μπορεί να παρέχει ακόμη και κεφάλαια κίνησης, κάτι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο την τρέχουσα περίοδο μειωμένης ρευστότητας.

Οι τράπεζες θα ελέγχονται ασφυκτικά προκειμένου να διαθέσουν, το σύνολο του ποσού που λαμβάνουν από την ΕΤΕΠ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.

Στις προσπάθειες ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς ανακοινώθηκε ότι δάνεια με ευνοϊκούς όρους μπορούν να εξασφαλίσουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν μέχρι 50 άτομα προσωπικό και λειτουργούν λιγότερο από τρία έτη, μέσω ενός ειδικού προγράμματος που εντάσσεται στην πρωτοβουλία "Jeremie". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτεί τη χορήγηση δανείων με μειωμένο επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις μέσω των τραπεζών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!