tromaktiko: Έως το Φεβρουάριο χρειάζονται έσοδα 54 δισ. ευρώ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Έως το Φεβρουάριο χρειάζονται έσοδα 54 δισ. ευρώ



Διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι, με θέμα την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2011, στο σκέλος των εσόδων.
Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ο γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων, Γ. Καπελέρης, και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, εξετάστηκαν διαρθρωτικές παρεμβάσεις στη βάση των οποίων θα μπορούσε να στηριχθεί η ανάκαμψη των εσόδων, τις επόμενες 70 ημέρες.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι το Φεβρουάριο 2012, όποτε και θα κλείσει δημοσιονομικά το έτος 2011, τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού να αγγίζουν τα 54 δισ. ευρώ.

Αργότερα σήμερα, ο κ. Καπελέρης θα έχει συνάντηση με τους προϊσταμένους των μεγάλων της εφοριών της χώρας, στην οποία αναμένεται να δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις, για την επιτάχυνση της είσπραξης εσόδων και ειδικά των ληξιπροθέσμων οφειλών.

Παράλληλα η κυβέρνηση προχωρά σε νέο κύκλο επαφών με πολιτικά κόμματα και παραγωγικούς φορείς, και την αποκρυστάλλωση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος (ΕΦΣ), το οποίο στα μέσα Ιανουαρίου θα πρέπει να κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!