tromaktiko: Θα ανοίξει ή όχι τα χαρτιά του ο Παπανδρέου;

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Θα ανοίξει ή όχι τα χαρτιά του ο Παπανδρέου;



Δεν θα ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, διαψεύδοντας όσους... υποστηρίζουν πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι οι διαδικασίες της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ. Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως ο πρόεδρος του Κινήματος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ θα προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους μεταξύ των βουλευτών που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Οσον αφορά τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου επιθυμεί να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι άμεσα. Στενοί του συνεργάτες επισημαίνουν πως ο Παπανδρέου θα εκμεταλλευτεί την παράταση της θητείας της κυβέρνησης, για να φέρει κοντά το Κίνημα με την κοινωνία αλλά κυρίως για να αποκαταστήσει την προσωπική του εικόνα, που έχει πληγεί σημαντικά.

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις εκλογές. Εάν στηθούν κάλπες την άνοιξη, τότε ο κ. Παπανδρέου θα φροντίσει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες της διαδοχής εγκαίρως με ανάδειξη του προέδρου από την κάλπη. Η μόνη περίπτωση να είναι ο ίδιος υποψήφιος είναι εάν δεν βρεθεί κάποιο στέλεχος που θα ήθελε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
parapolitika.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!