tromaktiko: Πληθαίνουν οι αγανακτισμένες φωνές των Αθηναίων και οι αρμόδιοι...ερίζουν!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πληθαίνουν οι αγανακτισμένες φωνές των Αθηναίων και οι αρμόδιοι...ερίζουν!



Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι αγανακτισμένες φωνές των Αθηναίων πολιτών για το κέντρο της Αθήνας.
Ο κ. Κωστόπουλος για το χθεσινό μας άρθρο "Κραυγή αγωνίας από τα ξενοδοχεία της Αθήνας", σχολιάζει "...θα πρέπει όχι μόνο οι ξενοδόχοι αλλά όλοι μας να κράξουμε αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και να βάλουμε τους πολιτικούς να αποφασίσουν ότι εκτός από τους "διαμαρτυρόμενους" υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να εργασθούν. Είναι απαράδεκτο να μην μπορείς είτε να πας στην εργασία σου είτε να μην μπορείς να πας να ψωνίσεις!"

Ο κ. Γκίκας επίσης "... πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι, ότι τα ξενοδοχεία είναι το βασικότερο πράγμα για τον τουρισμό…."

Ενώ Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση ερίζουν ……. για το ποιός έχει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα

Ο Χ. Παπουτσής, οι ευθύνες για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι συλλογικές και διαχρονικές! Ο Γ. Καμίνης, η κατάσταση στο κέντρο δεν έχει βελτιωθεί! Ο Π. Γερουλάνος, γνωρίζω το πρόβλημα, αλλά….

Κύριοι, κανείς δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για το ποιος έχει την ευθύνη. Έργο ζητούν όλοι! Έργο συστηματικό. Καταλαβαίνουμε τη προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το Δήμο Αθηναίων, όμως αυτό που ζητούν όλοι είναι η άμεση δραστηριοποίηση σας, η απλή διαπίστωση του προβλήματος δεν αρκεί.

Οι πολίτες της πόλης μας ζητούν έργα, ζητούν την άμεση αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας της ζωής τους, στο κέντρο της Αθήνας.

Και τα ξενοδοχεία της Αθήνας;

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος, στην παρέμβαση του στην εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, δήλωσε πώς “τα περιθώρια αντοχής και ανοχής έχουν εξαντληθεί και οι συνθήκες –ζωής πλέον- στην πόλη φανερώνουν ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της χρόνιας αδιαφορίας της πολιτείας, αλλά και της «αβάσταχτης ελαφρότητας», με την οποία αντιμετωπίστηκαν σοβαρότατα θέματα, όπως το (λαθρο)μεταναστευτικό, η εγκληματικότητα, τo παρεμπόριο, η αστυνόμευση της πόλης κλπ”.

Στην έρευνα του ΙΤΕΠ αναφέρεται

Η εικόνα των κρατήσεων και των τιμών διάθεσης για τα δύο εορταστικά τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι απογοητευτική. Οι τιμές διάθεσης των δωματίων για τις ημέρες των φετινών Χριστουγέννων(2011) , είναι μειωμένες κατά 7,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε απόλυτα μεγέθη οι τιμές διαμορφώνονται στα 84 ευρώ κατά μέσο όρο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!