tromaktiko: Νέα εξαπάτηση ιερέα στην Ηλεία!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Νέα εξαπάτηση ιερέα στην Ηλεία!



Μετά τον ιερέα από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ολυμπίας, που στις 11 Νοεμβρίου έπεσε θύμα απάτης από επιτήδειους οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των... 5.800 ευρώ, χθες άλλος ένας ιερέας, από την ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας εξαπατήθηκε και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτή τη φορά, ο επιτήδειος κατάφερε εύκολα να του αποσπάσει το ποσό των... 10.000 ευρώ!

Και αυτή τη φορά, ο άγνωστος συστήθηκε ως εργαζόμενος συνάδελφός του στο Ταμείο Κληρικών. Η μόνο διαφορά είναι ότι ενώ στην περίπτωση του ιερέα από την περιοχή της Ολυμπίας, ο δράστης «συστήθηκε» μόνο μέσω τηλεφώνου και η «συναλλαγή» έγινε μέσω τραπέζης, αυτή τη φορά κινήθηκε με μεγαλύτερο ακόμη θράσος και συναντήθηκε με το θύμα του.

Ο άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιερέα. Του είπε την «γνωστή» πλέον δικαιολογία, ότι δηλαδή καλούσε από το Ταμείο Κληρικών, και ότι έπρεπε να μεταβεί στον Πύργο για να συναντήσει έναν συνεργάτη του Ταμείου ώστε να τακτοποιήσουν εκκρεμότητα σχετικά με το εφάπαξ του ιερέα, που ήταν 29.000 ευρώ, το οποίο και θα ελάμβανε αφού πρώτα τακτοποιούσε την «εκκρεμότητα». Ο ιερέας πείστηκε από όσα του είπε ο άγνωστος, έφτασε στον Πύργο, συναντήθηκε με τον «συνεργάτη» του Ταμείου ο οποίος του ζήτησε να του δώσει το ποσό των 10.000 ευρώ.

Πράγματι, ο ιερέας έκανε την ανάληψη από την τράπεζα όπου είχε λογαριασμό και ενώ κατευθύνονταν μαζί προς άλλη τράπεζα στην οποία θα «τακτοποιείτο» το θέμα, ο άγνωστος ζήτησε επιπλέον χρήματα -1.000 ευρώ- και έπεισε τον ιερέα να επιστρέψει και πάλι στην πρώτη τράπεζα για να κάνει την νέα ανάληψη, κρατώντας ο ίδιος τις 10.000 ευρώ, ώστε να «κερδίσουν χρόνο» και να προχωρήσει την διαδικασία στην δεύτερη τράπεζα. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στα λεγόμενά του, ο ιερέας παρέδωσε τις 10.000 ευρώ. Ο άγνωστος, φυσικά, είχε επιτύχει τον στόχο του και λόγο αργότερα εξαφανίστηκε.

Το θύμα έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, καθώς κατάλαβε έστω και αργά, τι είχε συμβεί και κατήγγειλε την απάτη. Τώρα, η αστυνομία διενεργεί έρευνες για το εντοπισμό του αγνώστου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, στο πρόσφατο παρελθόν, μέσα στο 2011, είχε εξιχνιάσει άλλες τρεις τουλάχιστον ανάλογες περιπτώσεις με εξαπάτηση ιερέων της ευρύτερης περιοχής, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!