tromaktiko: Αλγόριθμος προβλέπει παραβιάσεις του κόκκινου φαναριού και προειδοποιεί τους οδηγούς

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αλγόριθμος προβλέπει παραβιάσεις του κόκκινου φαναριού και προειδοποιεί τους οδηγούς



Ερευνητές του Πανεπιστημίου του MIT ανέπτυξαν έναν νέο καινοτόμο αλγόριθμο ο οποίος μπορεί να προβλέψει πότε ένας οδηγός αυτοκινήτου...
υπάρχει … περίπτωση να περάσει με κόκκινο το φανάρι, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο αλγόριθμος αναλύει αρκετές παραμέτρους, όπως η επιβράδυνση του οχήματος, η απόσταση από το φανάρι και τη χρονική στιγμή που αυτό γίνεται κόκκινο. Μπορεί να ανιχνεύσει σε 3D την κίνηση ενός οχήματος σε λιγότερο από 5ms σύμφωνα με την ανακοίνωση του MIT. Καθηγητές και προπτυχιακοί φοιτητές του πανεπιστημίου δοκίμασαν το σύστημα χρησιμοποιώντας τα δεδομένα των φαναριών σε μια πραγματική διασταύρωση δρόμων, από την οποία έχει συλλεχθεί υλικό μέσω διαφόρων μέσων παρακολούθησης της κυκλοφορίας. Ο αλγόριθμος ανέλυσε πάνω από 15.000 οχήματα, με 85% επιτυχία στην πρόβλεψη των παραβιάσεων του κόκκινου φαναριού. Οι προβλέψεις του είναι κατά 15% με 20% πιο ακριβής σε σύγκριση με τους μέχρι τώρα παρόμοιους αλγορίθμους.

Το καλύτερο μέρος του αλγορίθμου για το οποίο ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι δίνει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στους υπόλοιπους οδηγούν να ενημερωθούν για πιθανή παραβίαση κόκκινου φαναριού από άλλο οδηγό και να αντιδράσουν έγκαιρα.

Ο αλγόριθμος θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα μελλοντικά έξυπνα αυτοκίνητα κάνοντας χρήση μιας οθόνης του αυτοκινήτου κάτω από το ταμπλό ή μέσω άλλου τρόπου ειδοποίησης.

 
techit.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!