tromaktiko: Η Μελίνα Εμφιετζόγλου έσωσε την άπορη οικογένεια της Πάτρας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Μελίνα Εμφιετζόγλου έσωσε την άπορη οικογένεια της Πάτρας



Μετά τη δημοσίευση του δράματος της οικογένειας Γασπαρινάτου από την Espresso, η κόρη του γνωστού επιχειρηματία και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας "Μηχανική", επικοινώνησε με τον Δήμο Πατρέων και την οικογένεια και ανέλαβε την φροντίδα των παιδιών. Η κα Εμφιετζόγλου...


επικοινώνησε, φανερά συγκινημένη, με τον Δήμαρχο Πατρέων, Γ. Δημαρά και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, Θ. Μασσαρά, εκφράζοντας την ελπίδα να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, για να έχουν τα παιδιά μία καλύτερη ζωή. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Μασσαράς σημείωσε, πως η κα Εμφιετζόγλου "ήθελε να σώσει τα παιδιά".

"Αφού συζητήσαμε για αρκετή ώρα και επικοινώνησε και η ίδια με την μητέρα των παιδιών, καταλήξαμε ότι θα ήταν καλύτερο, να αναλάβει τα έξοδα ενός σπιτιού, όπου θα μπορεί να ζει η οικογένεια", είπε.

Για όσο χρειαστεί...
Χωρίς περιστροφές, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει την πολύτεκνη οικογένεια και θα πληρώνει η ίδια τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού, τα κοινόχρηστα, τη θέρμανση και ό,τι άλλο χρειαστεί, για όσο χρειαστεί, "για να έχουν τα παιδιά μία αξιοπρεπή ζωή". Το δράμα της οικογένειας Γασπαρινάτου ευαισθητοποίησε και πολλούς πολίτες, που εξέφρασαν την επιθυμία, να βοηθήσουν την άπορη οικογένεια, προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδιά.

Από τη μεριά του ο Δήμος Πατρέων έχει αναλάβει τη σίτιση και τον ρουχισμό των παιδιών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάνε και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. "Θα αρχίσουν να έχουν μία φυσιολογική ζωή. Το ευχάριστο είναι,ότι μετά από τις εξελίξεις αυτές, η μητέρα υποσχέθηκε τόσο σε μένα, όσο και στην κα Εμφιετζόγλου, ότι θα κρατήσει τα παιδιά κοντά της και δεν θα τα στείλει στο Ίδρυμα της Κεφαλλονιάς, όπως είχε δρομολογηθεί. Θα είναι πλέον όλοι μαζί και θα έχουν την πλήρη στήριξή μας", πρόσθεσε ο κ. Μασσαράς.

Ο ίδιος είπε ακόμη, ότι ο Δήμος είναι προς αναζήτηση σπιτιού για την οικογένεια, ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, για να σταθεί ο πατέρας των παιδιών, Δημήτρης, στα πόδια του. Όπως αναφέρει η Espresso, η οικογένεια δεν έχει κανένα εισόδημα, με τον 45χρονο πατέρας να έχει μείνει άνεργος, καθώς πριν από ένα χρόνο έληξε η σύμβασή του σε νοσοκομείο όπου δούλευε ως σεκιούριτι.

Δυστυχώς, η μητέρα των παιδιών δεν είναι καλά στην υγεία της, η οποία επιβαρύνθηκε βλέποντας τα παιδιά της να υποφέρουν, με αποτέλεσμα ο 45χρονος να ζητήσει από τον Δήμο Πατρέων, να πάνε τα τέσσερα μικρότερα παιδιά τους στο ίδρυμα Κεφαλλονιάς. Στο σπίτι όπου ζούσαν, δεν είχαν ούτε νερό ούτε τροφή ούτε ρεύμα, ενώ τα δέκα παιδιά της οικογένειας μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο.




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!