tromaktiko: Εξαφανίζουν τις αλατιέρες από τα εστιατόρια

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εξαφανίζουν τις αλατιέρες από τα εστιατόρια



Φαίνεται πως με το ρητό αυτό πορεύονται οι Έλληνες οι οποίοι σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κάνουν αλόγιστη χρήση του αλατιού...
στις διατροφικές τους συνήθειες...

Σε μια προσπάθεια να μειώσει στην Ελλάδα την κατανάλωση του αλατιού, ο ΕΦΕΤ προχωρά σε επαναστατικές μεθόδους. Δια στόματος του προέδρου του, Γ. Μίχα, ανακοινώθηκε πως ξεκινά εκστρατεία για τη μείωση της κατανάλωσης του αλατιού, προκειμένου να μειωθούν και οι επιπτώσεις του στην υγεία μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν ο ΕΦΕΤ θα ξεκινήσει το διάλογο με επαγγελματίες, προκειμένου να ληφθούν αυστηρά μέτρα. Σύμφωνα με τον κ. Μίχα από τους εστιάτορες θα ζητηθεί να απομακρυνθούν οι αλατιέρες από τα τραπέζια, ενώ από τους αρτοποιούς να μειωθεί η ποσότητα του αλατιού στο ψωμί.

Ακόμα, ο ΕΦΕΤ θα προσπαθήσει να προωθήσει μια σειρά ενεργειών, μεταξύ άλλων να αναγράφονται σε ετικέτες επιχειρήσεων τροφίμων να αναγράφουν την ποσότητα του αλατιού στα προϊόντα τους, σε ειδικές ετικέτες.

Όλα τα παραπάνω ξεκίνησαν από την έρευνα που παρουσίασε ο κ. Μίχας για τη στάση και τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στο αλάτι...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!