tromaktiko: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Εφραίμ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Εφραίμ



Στο κελί του, στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε ο ηγούμενος Εφραίμ πριν λίγα λεπτά. Μετά τις 10 βγήκε από τη ΓΑΔΑ και κατευθύνθηκε προς τις φυλακές. Έξω από το κτίριο των φυλακών είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες κληρικοί και μοναχοί...
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις και η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ για την προφυλάκιση του ηγούμενου. “Υπάρχει σπουδή για τον Εφραίμ λόγω εκλογών, βολεύει το ΠΑΣΟΚ γιατί κάποιοι θα μπουν φυλακή άσχετα αν καταδικαστούν. Ξυνίδης, Δριβελέγκας, Τσιρώνης, Πεταλωτής επένδυσαν την πολιτική τους ανέλιξη πάνω στην τέφρα του Βατοπεδίου”,τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στην προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.
Από την πλευρά του ο υπουργός δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατηγόρησε το ΛΑΟΣ ότι παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης.
Για εξιλαστήριο θύμα, έκανε λόγο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αναφερόμενος στην υπόθεση προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου πάνω από 32 πρόσωπα, ορισμένα εξ αυτών πολιτικά. "Ο λαός μας αναρωτιέται μήπως είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ" ανέφερε.
Ο μητροπολίτης Άνθιμος επισήμανε ότι οι δικαιοπραξίες που έγιναν για τις εκτάσεις δεν έχουν πουθενά προσωπικό στοιχείο ιδιοτέλειας του ηγουμένου και αυτό είναι σημαντικό.
Ο ηγούμενος Εφραίμ πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, όπου έφτασε με συνοδεία αστυνομικών και οδικώς από το Αγ. όρος.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!