tromaktiko: Η παρέμβαση Αβραμόπουλου στο υπουργικό

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η παρέμβαση Αβραμόπουλου στο υπουργικό



Σχεδόν όλοι οι υπουργοί πήραν το λόγο στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Η τοποθέτηση ωστόσο του υπουργού Άμυνας... Δημήτρη Αβραμόπουλου μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο καίρια, καθώς αναφέρθηκε σε ένα θέμα που είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της κυβέρνησης. Ο υπουργός μίλησε για την συνοχή που πρέπει να δείξει το κυβερνητικό σχήμα, ώστε να μην καταρρεύσει σε ένα κρίσιμο σημείο για την χώρα, αλλά και πως πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών. Δήλωση που φαίνεται να υιοθετεί και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθώς λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως ζήτησε νέα συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση…

Εκτός δημοσιονομικού πεδίου

Κατά την διάρκεια της παρέμβασή του, ο υπουργός Άμυνας, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο για τις επικουρικές, βρίσκεται εκτός δημοσιονομικού πεδίου, οπότε δεν μπορεί να συζητηθεί στην παρούσα φάση.

Αδικεί τους ασθενέστερους

Ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι αν εφαρμοστεί η οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων θα αδικηθούν οι ασθενέστερες κοινώνικά ομάδες. Τέλος ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., επισήμανε την ανάγκη διαβούλευσης των υπουργών με τα κόμματά τους, προκειμένου να ξεπερνιούνται τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην κυβέρνηση.
parapolitika.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!