tromaktiko: Ο βαθμός αναπηρίας του “συστήματος”

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο βαθμός αναπηρίας του “συστήματος”



Όταν ακόμη και τα «Νέα», του Συγκροτήματος Λαμπράκη, στα οποία διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής ο νέος Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, προτρέπουν σήμερα την...
κυβέρνηση Παπαδήμου «να δείξει ανθρωπιά», κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

Η προτροπή αφορά στην πρωτοφανή απόφαση να μειωθούν τα ποσοστά αναπηρίας, κάτι που συνεπάγεται μεγάλες περικοπές στην περίθαλψη και τα επιδόματα, για συμπολίτες μας με αναπηρία.

Πρόκειται φυσικά για τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, στο πόσο απέχουν από την κοινωνική πραγματικότητα ορισμένοι εκπρόσωποι του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Δηλαδή, ουσιαστικά, το κράτος αποφασίζει ότι κάποιος ανάπηρος δεν λογίζεται πλέον ως τέτοιος, επειδή… κατεβαίνει το όριο αναπηρίας. Με πρόφαση, περιπτώσεις αναπήρων-μαϊμού, τις οποίες φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί.

Μόνο που δεν επαρκούν για να καταδικάσουν σε πρόσθετη προσωπική μελαγχολία, στα όρια της απόγνωσης, συνανθρώπους μας που η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να μην μπορούν. Να έχουν την ανάγκη μας. Δυστυχώς για εκείνους, έχουν την ανάγκη ενός κράτους που ζει στον κόσμο του.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!