tromaktiko: Σύγχρονες εικόνες της Ελλάδας

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σύγχρονες εικόνες της Ελλάδας



Ελληνικές κοινωνικές και καθημερινές εικόνες, του σύγχρονου οικονομικού πολέμου:
Μαθητές που λιποθυμούν στα σχολεία... φοιτητές που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους γιατί δεν έχουν οικονομικούς πλέον πόρους να τις συνεχίσουν, υπερχρεωμένα νοικοκυριά μπροστά στην έδρα δικαστηρίων και ακόμη εκατομμύρια νοικοκυριά μέσα στο χειμώνα δίχως θέρμανση. Συλλήψεις μικροοφειλετών προς το Δημόσιο, εκατομμύρια άνεργοι, εκατοντάδες καινούργιοι άστεγοι και μια τεράστια ουρά απελπισμένων ανθρώπων στα διάφορα συσσίτια! Κοντά στις προαναφερθείσες εικόνες, θα πρέπει να προστεθούν κι εκείνες, όπου η ελληνική υπερηφάνεια δεν επιτρέπει νε εκτεθούν δημόσια. Όπως: πολλές οικογένειες πλέον δεν έχουν τα δυο βασικά γεύματα το εικοσιτετράωρο αλλά ένα γεύμα κι αυτό πενιχρό, εκατοντάδες συνταξιούχοι κόβουν τα φάρμακά τους διότι δεν έχουν να πληρώσουν τη συνεισφορά, πάρα πολλά νοικοκυριά να διαβιούν δίχως ρεύμα και νερό!
Εάν δεν είναι τούτο, η εικόνα μιας χώρας καταστρεμμένης απ’ τις επιπτώσεις των κακών και βρώμικων χειρισμών των δύω τελευταίων κυβερνήσεων –ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- πως θα μπορέσεις να την χαρακτηρίσεις αλλιώς; Βγήκε και προχτές, η παγκόσμια έκθεση για τη διαφθορά… Και λέει: ότι μας κατατάσσει στη προτελευταία θέση. Ε, και; Λες να μην το ξέραμε! ‘’Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι’’ καθώς το λέει μια παροιμία.

Από το 2005 η Υπουργός της Ελβετίας παρακαλούσε, διάβασε αναγνώστη μου, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ. Να δώσει στις ελληνικές κυβερνήσεις τη λίστα με το κατατιθέμενο, στις ελβετικές τράπεζες, βρώμικο χρήμα των ‘’ελλήνων’’ πολιτικών και αυτές κώφευαν! Ε, ναι λοιπόν! Όλοι το ξέραμε, όλοι το λέγαμε: "φέρτε πίσω τα κλεμμένα’"! Μα η πολιτική διαφθορά στα παλιά της τα παπούτσια τα έγραφε. Και σήμερα, οι ίδιοι πάλι να μας κυβερνούν κάτω από την ομπρέλα της μεταβατικής κυβέρνησης.
Τώρα, με το δίκιο σου θα με ρωτήσεις: Καλά για ανόητους τους πέρασε η Ελβετία; Όχι, όχι, ούτε ανόητους μήτε κλέφτες. Η Ευρώπη γενικά, έχει το αρχαίο ελληνικό κάλος στο κεφάλι της και μέχρι πρωτίστως, πίστευε ότι μέσα στις αυτές κυβερνήσεις θα υπήρχαν και κάποιοι που θα είχαν το ανάστημα των προγόνων μας. Έτσι πίστευαν…. Κι αυτό που τελικά αποδείχθηκε ήταν, οι δύο οικογενειοκρατικές κυβερνήσεις, να ισοπεδώσουν τη χώρα με τη άπληστη και άκρως διεφθαρμένη συμπεριφορά τους.
Σε λίγο θα έχουμε εκλογές…
Η ελπίδα δεν χάθηκε κι ούτε τώρα θα πρέπει να κιοτέψουμε, ήρθε η στιγμή να τιμωρήσουμε εκείνους που μας κατέστρεψαν και μας γύρισαν εξήντα επτά χρόνια πίσω. Εκείνους που έκλεψαν το μέλλον των Ελληνικών γενιών. Τόσα χρόνια σε παραμύθιαζαν Έλληνα, Ελληνίδα και σε έπλασαν κατά πως τους συνέφερε και γουστάριζαν εκείνοι (λίγο απατεωνίσκο, λίγο φοροφυγά και πολύ κακομοίρη), ήρθε όμως ο καιρός για να πάρεις στα δικά σου χέρια τη τύχη σου. Αγωνίσου έντιμα, πίστεψε στις δυνάμεις σου, πέταξε από πάνω σου όλη τη ακαθαρσία τους. Θα τα καταφέρουμε μωρέ και άλλη μία φορά θα φέρουμε την Ελλάδα μας στο υψηλότερο βάθρο εκεί που πρέπει, της αξίζει να είναι!
Μια χώρα ηθικής διαφάνειας, που οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα να μην ‘’εργάζονται’’ με πάσης φύσεως φακελάκια…Το μπορούμε να αλλάξουμε τα προβλήματα που μας οδήγησαν στις θέσεις του απατεωνίσκου, του φοροφυγά, του κακομοίρη. Πρέπει να αγωνιστούμε και ίσως πολύ σκληρά τούτη τη φορά όμως!

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!