tromaktiko: Nicholas Hammond : Γιατί οι υπόλοιποι Έλληνες δεν αποκαλούσαν ως Έλληνες τους Μακεδόνες;

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Nicholas Hammond : Γιατί οι υπόλοιποι Έλληνες δεν αποκαλούσαν ως Έλληνες τους Μακεδόνες;



«Ένα κείμενο προς τους αδαείς αναγνώστες της Δύσης».
Ο έγκριτος ιστορικός Nicholas Hammond αναφέρει τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά, ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες-και επομένως κάθε απόγονός τους-ήταν Ελληνικό φύλο.

Ανήκαν στο ευρύτερο σύνολο των Ελληνικών φυλών, συγκεκριμένα ήταν Δωριείς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τι που ορίζεται ή αυτό-προσδιορίζεται ως μακεδονικό, θεωρείται εγγενώς και αυτόματα Ελληνικό και δε μπορεί να εννοείται με άλλον τρόπο.

Να λοιπόν, πού ακριβώς στηρίζεται αυτή η άποψη.

"Ο Φίλιππος ήταν Έλληνας και μάλιστα αριστοκρατικής καταγωγής, απόγονος του Τήμενου (απόγονου του Ηρακλή), ιδρυτή της Ελληνικής δυναστείας των Τημενιδών.
Άρα και ο Αλέξανδρος, γιος του Φιλίππου, ήταν και αυτός Έλληνας."

Γιατί όμως οι υπόλοιποι Έλληνες δεν αποκαλούσαν τους Μακεδόνες, επίσης Έλληνες;

Καταρχήν, είναι αδιαμφισβήτητη η απόδειξη της Ελληνικότητας των Μακεδόνων και του γεγονότος ότι, κάθε τι, το οποίο προσδιορίζεται ή αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεδονικό είναι Ελληνικό, αφού σύμφωνα με αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία, τα οποία δεν παρατίθενται από Έλληνες ιστορικούς, αλλά από έναν τρίτο, έναν ουδέτερο και κάτι παραπάνω από αξιόπιστο επιστήμονα, το Nicholas Hammond, ο Φίλιππος, βασιλεύς των Μακεδόνων, ήταν Έλληνας.

Δηλαδή, αυτά είναι αρχαία ιστορικά στοιχεία, τα οποία δεν τα δημοσίευσαν οι Έλληνες, για να αποδείξουν πάση θυσία την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά, όπως είπαμε, ένας ακούραστος εργάτης της ιστορικής επιστήμης, ο οποίος, με βάση την έγκυρη επιστημονική του κρίση και ανεπτυγμένη ικανότητά του ως ιστορικός, κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Ως ικανότατος "γιατρός" λοιπόν, και με την καθολική και πλήρη αναγνώριση των συναδέλφων του επιστημόνων σε όλον τον κόσμο, κατέληξε στη "διάγνωση". Το να αμφισβητούμε το συγκεκριμένο επιστήμονα, το μόνο που δείχνει εκ μέρους μας, είναι ότι είμαστε τουλάχιστον αδαείς και αγράμματοι.

Ναι, αλλά και πάλι, οι υπόλοιποι Έλληνες δεν αποκαλούσαν Έλληνες τους Μακεδόνες, γιατί;

Μα για τον απλούστατο λόγο, για τον οποίο οι Άγγλοι διαχωρίζονται σήμερα από τους Γερμανούς, αφού ακολούθησαν διαφορετική πορεία στο χώρο και το χρόνο, παρά την κοινή αγγλοσαξονική τους ρίζα.

Για τον ίδιο λόγο, για τον οποίο οι συγκεκριμένοι λαοί έχουν πολεμήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν μεταξύ τους, πράγμα που συνέβη επίσης, κατά κόρον, και μεταξύ των Ελληνικών φυλών, των Αχαιών, των Δωριέων, αλλά και σε προγενέστερες περιόδους, με τα λεγόμενα "προελληνικά" φύλα, βλέπε Πελασγοί, τα οποία κατά την ίδια έννοια ήταν Ελληνικά φύλα, παρότι οι υπόλοιποι Έλληνες δεν τους αποκαλούσαν Έλληνες.

Γιατί οι Άγγλοι δεν αποκαλούν τους Αμερικανούς, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό τους, Άγγλους;

Μήπως αμφισβητεί κανείς το γεγονός ότι η πλειονότητα των σύγχρονων Αμερικανών, είναι στην ουσία Άγγλοι (ή Αγγλοσάξονες, για την ακρίβεια), έχουν αγγλική καταγωγή, αφού μέχρι το 1776 ονομάζονταν Άγγλοι, και μετά ονομάστηκαν Αμερικανοί, άρα υπήρξε αυτός ο διαχωρισμός;

Και αν σήμερα είναι σύμμαχοι οι δύο χώρες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πολέμησαν, παρότι ήταν η ίδια φυλή, για να ανεξαρτητοποιηθεί η μία από την άλλη.

Μήπως αυτό ονομάζεται εμφύλιος πόλεμος;

Μήπως και ο πόλεμος μεταξύ των Μακεδόνων και των υπόλοιπων Ελλήνων ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος;

Και ολοκληρώνω με ένα σύγχρονο παράδειγμα, το οποίο εκτυλίσσεται την ώρα που μιλάμε και το οποίο δείχνει, πώς προκύπτουν αυτές οι συγχύσεις και τα προβλήματα.

Θα θέσω λοιπόν το ερώτημα:

Η φυλή που κατοικεί, στο νοτιοδυτικό τουλάχιστον κομμάτι του ευρωπαϊκού κράτους Κύπρου, είναι διαφορετική από αυτή που κατοικεί στο ευρωπαϊκό κράτος της Ελλάδας;

Αν όχι, τότε γιατί ορίζεται ως Κυπριακή - και όχι Ελληνοκυπριακή εθνότητα - η οποία πλέον θεωρείται διαφορετική από την Ελληνική, αφού είναι δύο διαφορετικό κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Μήπως το ίδιο συνέβη και με τους αρχαίους Μακεδόνες;

Ναι μεν διαχωρίστηκαν, αλλά δεν έπαψαν να έχουν την ίδια ρίζα και προέλευση με τους υπόλοιπους Έλληνες, να είναι και οι ίδιοι, εξίσου Έλληνες.

Το ότι έχω π.χ. διαφορετικό επίθετο από τον παππού μου, επειδή οι νόμοι, τα ήθη και τα έθιμα της κοινωνίας, αλλά και οι περιστάσεις, το έφεραν έτσι, δεν έχει ως αποτέλεσμα να είμαι λιγότερο εγγονός του.

Το ότι ο Ηρακλής ήταν μακρινός παππούς του Αλέξανδρου δεν αλλάζει, γιατί γράφτηκε με αντικειμενικό τρόπο, σε παλαιότερες εποχές, πριν ακόμη ο Δημοσθένης κάνει απλά χρήση του "διαβατηρίου" της εποχής, που έγραφε Μακεδόνας, αλλά όχι Έλληνας.

Στο διαβατήριο αναγράφεται η εθνικότητα του κατόχου του διαβατηρίου, κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, άντε να γράφει και το όνομα πατρός. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το χρονικό διάσημα πριν από αυτό.

Κάτι ήξεραν οι πρόγονοι και τα έγραφαν σε μάρμαρο και σε τόσα πολλά μέρη, που να είναι αδύνατο να σβηστούν όλα τα ίχνη, όλες οι αποδείξεις. Θα είναι αέναοι, αδιάψευστοι μάρτυρες. Scripta manent.

Τι να κάνουμε όμως, αφού για πολλούς, η ιστορία αρχίζει όταν ανοίξουν τα "μάτια" τους και αντιληφθούν το φως του πολιτισμού, τότε μόνο συνειδητοποιούν την πλάνη τους και το πόσο κακό έκαναν στους ίδιους και σε άλλους ανθρώπους.

Είναι ιστορικό μας χρέος, είναι η μοίρα της φυλής μας, πάντα να δείχνει το δρόμο και να διδάσκει το μέτρο και τη λογική, σε κάθε άτομο ή λαό, ο οποίος επιχειρεί την πρόσκαιρη καπηλεία, στα πλαίσια της ματαιοδοξίας, του οικοδομήματος, το οποίο διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα υπόλοιπα ζωντανά του πλανήτη (τα οποία βέβαια σέβεται, στα πλαίσια του ανθρωπισμού του): του πολιτισμού.

Άλλοι μαθαίνουν να κτίζουν και άλλοι, μόνο να γκρεμίζουν και να καπηλεύονται τον κόπο των άλλων, μέσα στην αδυναμία τους να κτίσουν. Είναι χρέος μας να τους μάθουμε να κτίζουν.
Για τον άνθρωπο.
Και να αναγνωρίσουμε επιτέλους την ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, να μη δίνουμε το δικαίωμα σε τρίτους, να αναμιγνύονται στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Γιατί αυτή είναι η πηγή προέλευσης, όλων των εθνικών μας προβλημάτων

Να θυμίσουμε οτι ο Nicholas Hammond είναι διαπρεπής καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!