tromaktiko: Για το 2013 η σύνδεση Μεσολογγίου με Ζάκυνθο

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Για το 2013 η σύνδεση Μεσολογγίου με Ζάκυνθο



Ανυπέρβλητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, φαίνεται να «φρενάρουν» την έναρξη λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής...
Μεσολογγίου – Ζακύνθου, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μεσολογγίου «Αιχμή», «αγώνα δρόμου κάνουν οι υπηρεσίες των δήμων Μεσολογγίου και Ζακύνθου μαζί με τον πλοιοκτήτη του Styra Diamond για να προλάβουν την κατάθεση αιτήματος προς το υπουργείο μέχρι το τέλος του μήνα.

Ωστόσο απρόβλεπτα εμπόδια που συνδέονται με την διευθέτηση κρίσιμων λεπτομερειών ανάμεσα στην συνεργασία του πλοιοκτήτη με τους δύο δήμους δημιουργούν αμφιβολίες κατά πόσο θα μπορέσει να προλάβει τις ημερομηνίες για την έγκριση της γραμμής ενόψει της θερινής περιόδου. Μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου πρέπει να υποβληθεί το αίτημα έγκρισης της γραμμής Μεσολογγίου - Ζακύνθου στο αρμόδιο υπουργείο και για να γίνει αυτό, απαιτείται μια σειρά εγγράφων και δικαιολογητικών που θα κατατεθούν από τον ενδιαφερόμενο πλοιοκτήτη. Αν και γίνονται μεγάλες προσπάθειες εκτιμάται πως οι λιγοστές ημέρες που απομένουν είναι αποτρεπτικές στο να συγκεντρωθεί όλο το υλικό, παρότι η προεργασία που γίνεται έχει ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα.

Πηγές από τον Πειραιά βλέπουν να ορθώνονται πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια για το φετινό άνοιγμα της γραμμής αν και τονίζουν πως στη χειρότερη περίπτωση η υλοποίηση της σύνδεσης θα γίνει οπωσδήποτε για την επόμενη περίοδο, δηλαδή από την άνοιξη του 2013.»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!