tromaktiko: Έκοψαν πάνω από 30 αιωνόβια πλατάνια στο Βάρνακα Αιτωλοακαρνανίας!

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Έκοψαν πάνω από 30 αιωνόβια πλατάνια στο Βάρνακα Αιτωλοακαρνανίας!



Η επιστροφή πολλών πολιτών στις ξυλόσομπες έχουν κάνει ελκυστικό το «επάγγελμα» του λαθροϋλοτόμου και έτσι η ...αποψίλωση των δασών στο Ξηρόμερο οργιάζει και μάλιστα μπήκαν στο μάτι του κυκλώνα ακόμα και τα πλατάνια! Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι του Βάρνακα Αλυζίας όταν αντίκρισαν προχθές κατά μήκους του χειμάρρου που περνά μέσα από το χωριό, να είναικομμένα από τη ρίζα πάνω από 30 αιωνόβια πλατάνια....

Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν εικόνα ντροπής δεδομένου ότι τα πλατάνια που έστεκαν περήφανα και ήταν το καμάρι του χωριού, τώρα ήταν λεηλατημένα θύματα των λαθρεμπόρων που κάνουν «μπίζνες».
Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι, στη θέση «Μέλισσες» του Βάρνακα, χωρίς να τους αντιληφθεί κανένας κάτοικος, πετσόκοψαν τα «περήφανα» πλατάνια, τα έβγαλαν μέσα από το ρέμα με τρακτέρ και στη συνέχεια τα φόρτωσαν σε Νταλίκα με προορισμό κοντινές πόλεις προκειμένου να τα πουλήσουν για καυσόξυλα. 

Μάλιστα οι παράνομοι και θρασύτατοι λαθρουλοτόμοι για να μη γίνουν αντιληπτοί σκέπασαν τα φορτωμένα στη Νταλίκα κομμένα ξύλα, με κλαδιά από ελιές. Το Δασαρχείο παρά την έλλειψη προσωπικού οφείλει να εντείνει τους ελέγχους για τη σύλληψη των λαθροξυλάδων που λεηλατούν όλη τη περιοχή να τιμωρηθούν παραδειγματικά και τα οχήματα τους να κατασχεθούν.
xiromeronews.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!