tromaktiko: “Εκβιαστής” για 5.000 ευρώ πρώην διευθυντής τράπεζας στην Ξάνθη!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

“Εκβιαστής” για 5.000 ευρώ πρώην διευθυντής τράπεζας στην Ξάνθη!



Σχηματοποιείται, πλέον, εμφανίζοντας τις πλήρεις διαστάσεις της η υπόθεση με την άρση της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης.
Προ ημερών ο 38χρόνος ιδιοκτήτης της επιχείρησης προσπαθούσε να πείσει προς πάσα κατεύθυνση, μέσα από τον Ξάνθη FM100 δημοσίως ότι η κορύφωση για τη δυσμενή απόφαση του κανονιστικού οργάνου του δήμου Ξάνθης για το κλείσιμο της επιχείρησής του δεν είναι τυχαίο απλό περιστατικό. Μάλλον, τότε, προσπαθούσε να συνεγείρει τις κοινωνικές ευαισθησίες των μελών της επιτροπής και των συναρμόδιων, αλλά εις ώτα μη ακουόντων.

Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 63χρονος ημεδαπός πρώην διευθυντής τράπεζας, κατηγορούμενος για εκβίαση.

Ειδικότερα, την Τρίτη (17-1-2012) το πρωί, ο 38χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος (καφέ-μπαρ) στην Ξάνθη, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, ότι ο 63χρονος απαιτεί από αυτόν, το χρηματικό ποσό των 5.000 Ευρώ, για να μην προβαίνει σε καταγγελίες σε βάρος του καταστήματος.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το δράστη προκαθορίστηκε ραντεβού στο οποίο ο 38χρονος θα παρέδιδε στον 63χρονο το χρηματικό ποσό των 2.300 Ευρώ. Το ίδιο μεσημέρι ο 63χρονος παρέλαβε από τον 38χρονο το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 63χρονος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, την 15-6-2010, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 2.500 Ευρώ από τον 38χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος (καφετέρια) στην Ξάνθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης. Ο 63χρόνος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος

Η δικαίωση του επιχειρηματία
Αξίζει να αναφερθεί πως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος εξ αρχής είχε αναφερθεί στον ύποπτο χαρακτήρα των καταγγελιών εις βάρος της επιχείρησής του. Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος του 38χρόνου, για τη μη συμμόρφωση του με 10ήμερη διοικητική κύρωση που του είχε επιβληθεί.

Οι κυρώσεις αφορούσαν παραβίαση του ωραρίου μουσικής του καταστήματός του 38χρόνου, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για άνιση μεταχείρισή του, οι οποίες διαπιστώθηκαν μετά από έλεγχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης ενώ είχαν προηγηθεί καταγγελίες.

Μετά από τις νέες αυτές εξελίξεις θα τεθεί άμεσα θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να παρθεί η οποία διορθωτική απόφαση και να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα στην πόλη, με δεδομένου και του γεγονότος ότι υπήρξε “ταχεία” κινητοποίηση των συναρμόδιων υπηρεσιών για την οποία απόφαση, εν προκειμένω την αφαίρεση της άδειας, ενώ σε άλλες των περιπτώσεων υπήρχε “σκέψη έρευνας” πλέον των πέντε μηνών;


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!