tromaktiko: Κίνημα Δεν Πληρώνω- Η Ολυμπία οδός σταμάτησε τα έργα - όχι μονό εξακολουθεί να εισπράττει τα διόδια άλλα θα πληρώσουμε και 90 εκατομμύρια ευρώ!

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κίνημα Δεν Πληρώνω- Η Ολυμπία οδός σταμάτησε τα έργα - όχι μονό εξακολουθεί να εισπράττει τα διόδια άλλα θα πληρώσουμε και 90 εκατομμύρια ευρώ!



Νεο χαράτσι για τους φορολογούμενους. Στην περίπτωση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα- Πύργος-Τσακώνα, το Δημόσιο καλείται να...
πληρώσει υπέρογκες αποζημιώσεις , επειδή με υπαιτιότητά του καθυστέρησε να ξεκινήσει η παραχώρηση. Οι απαλλοτριώσεις δηλαδή, δεν πραγματοποιήθηκαν, βάσει του προβλεπόμενου από τη σύμβαση παραχώρησης χρονοδιαγράμματος, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση ή εκκρεμούν ακόμη.

Έτσι, οι δαπάνες, που η Ολυμπία Οδός Α.Ε. ισχυριζεται οτι πραγματοποίησε (;) λόγω της κωλυσιεργίας του Δημοσίου, ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών. Ποσό το οποίο θα πρέπει να εκταμιευθεί από τα κρατικά ταμεία για να καταβληθεί ως αποζημίωση στην παραχωρησιούχο κοινοπραξία του έργου.
Να ληφθει υποψιν οτι εχουν γινει πολλες καταγγελιες οτι σε εργα του Δημοσιου τα οποια εχει αναθεσει σε μεγαλοεργολαβους εχουν διαπιστωθει πλειστες οσες ατασθαλιες. Απο κακοτεχνιες εως και ψευδεις βεβαιωσεις απο τον "ανεξαρτητο μηχανικο", ο οποιος επιβλεπει και βεβαιωνει την εκτελεση των εργων απο τους εργολαβους, οτι δηθεν εγιναν εργα τα οποια ουδεποτε εγιναν. Να σημειωθει οτι ο ανεξαρτητος επιβλεπων μηχανικος, ο οποιος υποτιθεται οτι προασπιζεται τα συμφεροντα του δημοσιου απεναντι στους μεγαλοεργολαβους, πληρωνεται απο τους! ιδιους τους μεγαλοεργολαβους!!!

www.kinimadenplirono.gr www.oxidiodia.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!