tromaktiko: Ποιες αεροπορικές εταιρείες περνάνε από κόσκινο για τα Airbus

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ποιες αεροπορικές εταιρείες περνάνε από κόσκινο για τα Airbus



Οι ρωγμές που έχουν εμφανιστεί σε αεροπλάνα Airbus A380 έχουν θέσει σε συναγερμό τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και την κατασκευάστρια εταιρεία.

Τα Airbus A380, τα οποία πρέπει να επιθεωρηθούν το αργότερο σε έξι εβδομάδες λόγω των ρωγμών που βρέθηκαν στα φτερά τους, ανήκουν στις εταιρείες Singapore Airlines, Emirates και Air France, έγινε σήμερα γνωστό από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (AESA).

"Συνολικά είκοσι αεροσκάφη πρέπει να επιθεωρηθούν, από τα οποία τα οκτώ (είναι αυτά που έχουν συμπληρώσει περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσης) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, τα άλλα δώδεκα σε έξι εβδομάδες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της AESA. "Οι πιο επείγουσες επιθεωρήσεις αφορούν έξι αεροσκάφη της Singapore Airlines και δυο της Emirates", πρόσθεσε.

Από τα υπόλοιπα δώδεκα αεροσκάφη, το ένα ανήκει στην Air France και το άλλο (αεροσκάφος δοκιμής) στον ευρωπαίο κατασκευαστή Airbus.

Αρχικά, πηγή που έχει προσβάσεις στην υπόθεση, είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 30 από τα 67 σε υπηρεσία αεροσκάφη σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να ελεγχθούν.

Την Παρασκευή, η Υπηρεσία εξέδωσε μια οδηγία αξιοπλοΐας (AD Airworthiness Directive) που επιβάλει επιθεώρηση των πολύ μεγάλων αεροσκαφών που έχουν κάνει πάνω από 1.300 πτήσεις.

"Σκοπός των επιθεωρήσεων είναι η καλύτερη κατανόηση της προέλευσης αυτών των προβλημάτων. (...) Στόχος αυτής της οδηγίας είναι η βελτίωση της κατανόησης του φαινομένου, που δεν έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν", εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις, όπως η πρόωρη φθορά των υλικών: "Εφ' όσον η έρευνα δεν είναι πλήρης, δεν πρέπει να κάνουμε εικασίες".

Η Υπηρεσία εκδίδει 350 έως 450 οδηγίες αξιοπλοΐας το χρόνο. "Ένα εργαλείο που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρακολούθησης της αξιοπλοΐας του αεροσκάφους", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!