tromaktiko: Εκείνος που θέλει να βομβαρδίσει το Ιράν

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Εκείνος που θέλει να βομβαρδίσει το Ιράν



Στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα, ο Μιτ Ρόμνεϊ φαντάζει το λογικό και ευκταίο φαβορί, προκειμένου να... μην διολισθήσουν οι Ρεπουμπλικανοί σε άκρως επικίνδυνες για τη σταθερότητα του πλανήτη επιλογές. Τέτοιες θα μπορούσαν να είναι… σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι του Μορμόνου επιχειρηματία και άλλοτε Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

Ο γηραιός Ρον Πολ, οι εκλεκτοί του Tea Party Ρικ Πέρι και Μισέλ Μπάκμαν, ο βγαλμένος από το παρελθόν Νιούτ Γκίνγκριτς. Και φυσικά, ο Ρικ Σαντόρουμ, ο οποίος αποτελεί την έκπληξη της τελευταίας στιγμής, και απειλεί ακόμη και την πρωτιά στην Αϊόβα.

Ο ευαγγελιστής δικηγόρος θεωρείται άκρως συντηρητικός. Σε σημείο που θα έκανε τα «γεράκια» τα οποία βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο την οκταετία 2000-2008, να… κοκκινίσουν από τη ντροπή για την υστέρησή τους.

Είναι διώκτης των ομοφυλόφιλων, θεωρεί ότι το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» αποτελεί επικοινωνιακό κατασκεύασμα των περιβαλλοντικών οργανώσεων, και παραμένει φανατικός υποστηρικτής του πολέμου στο Ιράκ. Ξέρετε, εκεί όπου… ακόμη ψάχνουν τα όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία υποτίθεται ότι είχε ο Σαντάμ Χουσεϊν.

Το χειρότερο και πλέον επικίνδυνο ωστόσο, είναι οι θέσεις του Ρικ Σαντόρουμ για τη Μέση Ανατολή και το Ιράν. Δεν έχει διστάσει, βλέπετε, να επισημάνει την αναγκαιότητα να βομβαρδιστεί η Τεχεράνη, ως απάντηση στη φημολογούμενη πυρηνική ικανότητά της.

Ευτυχώς για όλους μας, ακόμη κι αν ο Ρικ Σαντόρουμ επικρατήσει στην Αϊόβα, δεν θα κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Ακόμη όμως και στη μάλλον παράλογη περίπτωση που συνέβαινε το αντίθετο, και στις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου ήταν εκείνος που θα αντιμετώπιζε τον Μπαράκ Ομπάμα, μπορούμε να ζούμε με την ασφάλεια της πρόβλεψης ότι οι Αμερικανοί… δεν θα πέσουν τόσο χαμηλά.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!