tromaktiko: Η τρόικα επισπεύδει τις εκλογές

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η τρόικα επισπεύδει τις εκλογές



Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Στις 15 Ιανουαρίου, ο κ. Τόμσεν και οι… λοιποί συγγενείς έρχονται στην Ελλάδα, και ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις...
με την κυβέρνηση Παπαδήμου για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο ΙΙ. Τη νέα δανειακή σύμβαση.
Μέχρι τότε, το διεθνές περιβάλλον για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων του PSI είναι άκρως δυσμενές. Κοινώς… δεν τσουλάει, καθώς οι ιδιώτες επενδυτές δεν θέλουν να ρισκάρουν με μια κυβέρνηση η οποία έχει ημερομηνία λήξης.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας λοιπόν, απαιτούν σκληρά μέτρα. Πιο σκληρά από κάθε άλλη φορά. Με «θύμα» μια κοινωνία η οποία ξεπέρασε προ πολλού τα όριά της. Και δεν αντέχει άλλο να την εμπαίζουν, στο όνομα μιας ανάκαμψης που θυμίζει κάτι από προφητεία των… Μάγια. Χρησιμοποιείται για… διαφημιστικούς και μόνο λόγους.
Αν λοιπόν τότε, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει ήδη αποχωρήσει από την κυβέρνηση, και η Νέα Δημοκρατία πει το μεγάλο «ως εδώ»… Τότε τι γίνεται; Πως θα αντιδράσουν τα «πολλά ΠΑΣΟΚ» και οι μιντιακοί υποστηρικτές τους, που προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και να υπονομεύσουν την επόμενη κυβέρνηση; Μαζί με το μέλλον της χώρας; Η απάντηση φυσικά είναι προφανής: Εκλογές.
statesmen.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!