tromaktiko: Γ.Καρατζαφέρης: Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Γ.Καρατζαφέρης: Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ



Η ρήση «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Γιώργου Καρατζαφέρη, το κόμμα του οποίου μετέχει στην κυβέρνηση.

Σε κάθε ευκαιρία γίνεται εμφανής η προσπάθεια διαχωρισμού του… μεν από τους υπόλοιπους αρχηγούς της συνεργασίας.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, έσπευσε μέσω ερώτησής του προς τον Πρωθυπουργό να θέσει επί τάπητος το ζήτημα των διαφυγόντων κερδών από το λαθρεμπόριο καυσίμων ζητώντας να μάθει πως θα αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο που εκτιμάται ότι στερεί από τα κρατικά ταμεία έως και ένα δισ. το χρόνο.

Πρόκειται για μία υπόθεση που, θυμίζουμε ότι προκάλεσε την παραίτηση και την δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ.Καπελέρη.

Ο κ. Καρατζαφέρης καταγγέλλει την αδράνεια του κράτους ως προς τον περιορισμό του φαινομένου, γεγονός που όπως σημειώνει, επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση του αξιόπιστου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων στις δεξαμενές τρων πρατηρίων βενζίνης με δυνατότητα κεντρικού κρατικού ελέγχου του.

Σημειώνει επίσης ότι το λαθρεμπόριο γίνεται και με άλλους τρόπους όπως με εικονική εξαγωγή πετρελαίου σε άλλες βαλκανικές χώρες με επαναπροώηθηση πώληση στην Ελλάδα ή εικονική πώληση ναυτιλιακού πετρελαίου το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται στην αγορά.
http://briefingnews.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!