tromaktiko: «Προειδοποιήσεις» από το Πεκίνο για την αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Προειδοποιήσεις» από το Πεκίνο για την αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ



Σε έντονο και απειλητικό ύφος ήταν η σημερινή αντίδραση του Πεκίνου στη νέα στρατηγική του Πενταγώνου...
την οποία παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπαμα

Η Ουάσινγκτον πρέπει να είναι "προσεκτική" στη νέα αμυντική στρατηγική της , την οποία παρακολουθούμε στενά, δήλωσε ο Κινέζος Υπ. Άμυνας, Γκενγκ Γιανσένγκ.

Το υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε τις ΗΠΑ να είναι "προσεκτικές στα λόγια και τις πράξεις" και ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τις συνέπειες της νέας αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ, η οποία έχει σκοπό να εμποδίσει την ανόδο της Κίνας.

"Οι ΗΠΑ εξέδωσαν αυτόν τον οδηγό για την αμυντική στρατηγική τους και θα παρατηρούμε από κοντά τις συνέπειες που έχουν οι στρατηγικές στρατιωτικές ρυθμίσεις των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού και στις εξελίξεις στην παγκόσμια ασφάλεια", αναφέρει ο Γκενγκ στη δήλωσή του.


Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα την νέα αμυντική στρατηγική της χώρας για την προώθηση της ισχύος των ΗΠΑ στην Ασία, σε μια απόπειρα να αντισταθμίσουν την αυξανόμενη δυνατότητα της Κίνας να ελέγχει την αμερικανική ισχύ στην περιοχή.

Βάσει της νέας στρατηγικής, οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν μεγάλες βάσεις στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και θα αναπτύξουν αμερικανούς Πεζοναύτες, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στο Βόρειο Έδαφος της Αυστραλίας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!