tromaktiko: Κάθε μέρα μειώνετε ο μισθός...

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κάθε μέρα μειώνετε ο μισθός...



Τι και αν ο μισθός στις ένοπλες δυνάμεις μειώνεται μέρα με την μέρα. Τι και αν τα χρέη των στελεχών αυξάνονται μέρα με την μέρα.
Τι και αν δεν ξέρουν τι ξημερώνει στον Ε.Σ κάποιοι διοικητές με τα επιτελεία τους ζουν σε έναν άλλον κόσμο πλασμένο στο δικό τους μυαλό και το μόνο που τους απασχολεί είναι αν το πνεύμα της μονάδος που διοικούν και όχι το προσωπικό τους. Τα χρήματα ελάχιστα οι υποχρεώσεις οι ίδιες τόσο σε υπηρεσίες όσο και σε εξωτερικές ανάγκες της μονάδας.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην 12 ΕΜΑ στην οποία οι υπηρεσίες δεν λένε να πέσουν στα χαμηλόβαθμα στελέχη. Τα νούμερα 7,6 και 5 είναι τα αγαπημένα του κυρίου Παπακώστα για τους ΕΠΟΠ και κάνει ότι μπορεί ώστε να κρατηθούν σε αυτά τα επίπεδα. Διαταγές πάνε και έρχονται που λένε για μέριμνα υπέρ του στρατιωτικού προσωπικού αλλά ποτέ δεν ενημερώνεται το προσωπικό της μονάδας. Συγκεκριμένα διαταγή η οποία είχε ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2011 δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στο προσωπικό της μονάδος.

Η δικαιολογία πριν μερικούς μήνες ήταν πως δεν υπήρχαν έφεδροι στην εν λόγω μονάδα. Έλα όμως που τα πράγματα άλλαξαν και νέοι στρατιώτες παρουσιάζονται κάθε μήνα και πλέον στην 12 ΕΜΑ παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός εφέδρων.
Το αποτέλεσμα όμως παρέμεινε το ίδιο μιας και η διαταγή του διοικητή ήταν να ανοιχτούν και άλλες υπηρεσίες ώστε τα νούμερα για τις υπηρεσίες των ΕΠΟΠ να παραμείνουν ως έχουν. Υπηρεσιακοί λόγοι λένε. Δεν νομίζω πως πρέπει να αναφέρουμε τις υπηρεσίες αξιωματικών και των υπολοίπων υπαξιωματικών καθώς δεν θέλουμε να κάνουμε σύγκριση απλά να αναφέρουμε πως αν στους τελευταίους οι υπηρεσίες πάνε να ξεφύγουν ο διοικητής της 12 ΕΜΑ σε συνεννόηση με το επιτελείο του βρίσκει αμέσως την λύση.

Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως διοικούν ανθρώπους που έχουν οικογένειες με παιδιά και πλέον έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Εννοείται πως είναι στρατιωτική και πως αυτή είναι η δουλειά τους αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοια θέματα τότε μιλάμε για εκμετάλλευση προσωπικού.

Αναγνώστης


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!