tromaktiko: Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τρεις ΕΠΑ από ΔΕΠΑ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τρεις ΕΠΑ από ΔΕΠΑ



Στην προκήρυξη των διεθνών διαγωνισμών για την επιλογή στρατηγικών επενδυτών που θα αναλάβουν την κατασκευή και...
εκμετάλλευση των δικτύων φυσικού αερίου στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, προχώρησε η ΔΕΠΑ.
Η ΔΕΠΑ αναζητεί επενδυτές με αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου, οι οποίοι θα συμμετέχουν με ποσοστό τουλάχιστον 35% στο μετοχικό κεφάλαιο των Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) που θα συσταθούν ανά περιφέρεια και θα έχουν το μάνατζμεντ της εταιρείας, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές των ΕΠΑ θα ανήκουν στη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με την οποία, η διαδικασία των διαγωνισμών και η ίδρυση των τριών ΕΠΑ προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2012.

Από τις αρχές του 2013 θα διαθέτουν ενεργοποιημένα δίκτυα φυσικού αερίου οι περιοχές: Θήβα, Λιβαδειά, Οινόφυτα/ Σχηματάρι, Λαμία, Χαλκίδα, Κιλκίς, Σέρρες, Πλατύ Ημαθίας, Κατερίνη, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και εκτιμάται ότι ως το τέλος του 2015 το συνολικό μήκος των νέων δικτύων θα ξεπεράσει τα 1.300 χλμ., (από 447 χλμ. που είναι τα δίκτυα τα οποία έχει ήδη κατασκευάσει η ΔΕΠΑ) ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο περίπου 1.000.000 κάτοικοι.

Η ΔΕΠΑ έχει ήδη επενδύσει 148.000.000 ευρώ στην κατασκευή δικτύων στις συγκεκριμένες περιοχές ενώ τα επόμενα τρία χρόνια οι επενδύσεις από τις νέες ΕΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150.000.000 από τα οποία τα 43 αποτελούν ευρωπαϊκή ενίσχυση.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!