tromaktiko: Διαστάσεις παίρνει η παράνομη υλοτομία για καυσόξυλα, τρεις συλλήψεις

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Διαστάσεις παίρνει η παράνομη υλοτομία για καυσόξυλα, τρεις συλλήψεις



Μεγάλες διαστάσεις έχαι πάρει και στα Χανιά η παράνομη υλοτομία δένδρων σε δασικές εκτάσεις, για καυσόξυλα.
Μάλιστα οι μεγαλύτερες ποσότητες των καυσόξυλων έχουν ως προορισμό την Αθήνα, όπου οι έμποροι προσφέρουν πολύ υψηλότερες τιμές.

Την Κυριακή 29/1 σε περιοχή του χωριού Ψαριανά του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου, συνελήφθησαν από δασικούς υπαλλήλους τρία άτομα, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι ενεργούσαν παράνομη υλοτομία δασικών δένδρων εντός δημόσιας δασικής έκτασης.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

Η ραγδαία αύξηση της ζήτησης καυσόξυλων, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει γίνει τελείως απαγορευτική, έχει ανεβάσει και την τιμή.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, Χανιώτης που εμπορεύεται καυσόξυλα,σε μια περιοχή του Δήμου Χανίων,"φέτος έχω δώσει 200 τόνους και συνεχώς μου ζητούν. Όμως ενώ τον Σεπτέμβρη αγόραζα προς 80 λεπτά το κιλό, τώρα προσφέρω 110-115 λεπτά αλλά δεν μου δίνουν γιατί λένε πως στην Αθήνα τα πωλούν προς 140 λεπτά το κιλό".

Στο μεταξύ η αυξημένη ζήτηση και η αύξηση των τιμών "οδηγούν" τους επιτήδειους και στην παράνομη υλοτομία σε όσες δασικές εκτάσεις έχουν απομείνει στην Κρήτη.

Η Δ/νση Δασών Χανίων, έχει πληροφορίες για παράνομη διακίνηση λαθραία υλοτομούμενων δασών με την μορφή καυσοξύλων.

Με καθημερινούς ελέγχους της σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές προσπαθεί να αποτρέψει την κερδοσκοπία επιτήδειων, εις βάρος της κοινής δασικής μας περιουσίας.

Οι έλεγχοι συστηματοποιούνται και θα επεκταθούν στις μάντρες των Αθηνών όπου φθάνουν τα έμφορτα φορτηγά από Χανιά και Ρέθυμνο μέσω του λιμανιού της Σούδας.
flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!