tromaktiko: Επίθεση Παπανδρέου κατά ΔΟΛ και Σταύρου Ψυχάρη

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Επίθεση Παπανδρέου κατά ΔΟΛ και Σταύρου Ψυχάρη



Σε ευθεία επίθεση κατά του Δ.Ο.Λ και προσωπικά του Σταύρου Ψυχάρη, προχώρησε απόψε ο Γ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μιλώντας για «συμφέροντα και εκδοτικά κατεστημένα που χτύπησαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ και αυτόν προσωπικά», ο Γ. Παπανδρέου έγινε απόλυτα συγκεκριμένος, αναφέροντας ως παράδειγμα δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ που ζήτησε ο Σταύρος Ψυχάρης για λογαριασμό του Δ.Ο.Λ από την Εθνική Τράπεζα.

«Μου τηλεφώνησε ο Διοικητής της Τράπεζας και με ρώτησε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Του απάντησα να το δώσει εάν πληροί τις προϋποθέσεις και όταν τελικά δεν πήρε το δάνειο άρχισε να χτυπά την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά».

Αιχμές όμως άφησε ο Γ. Παπανδρέου για τον Σ. Ψυχάρη και σε ότι αφορά την συγχώνευση Alpha και Εθνικής για την οποία ανέφερε ότι την πολέμησε το ίδιο εκδοτικό συγκρότημα.

Ούτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ούτε πρωθυπουργός

«Τέθηκε πολλές φορές το ερώτημα μένει ή φεύγει ο Παπανδρέου. Αυτό είναι ένα ψευτοδίλημμα, γιατί θα κάνω το καθήκον μου και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Θα υπηρετήσω την παράταξη από όποια θέση χωρίς να είμαι δεμένος σε καρέκλες.»

Με αυτές τις λέξεις προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος ούτε για την πρωθυπουργία, ούτε για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα πρότεινε οι εκλογές για το νέο πρόεδρο ο οποίος θα εκλεγεί από τη βάση να γίνουν μετά τις εθνικές εκλογές, όποτε και εάν γίνουν.

Το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές με υποψήφιο πρωθυπουργό τον οποίο θα εκλέξει η Κ.Ο ενώ το σημερινό Π.Σ θα αποφασίσει για την σύγκληση Ε.Σ και συνεδρίου εκλογικού προγράμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανταπέδωσε τα πυρά που δέχθηκε ειδικά από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και από όσους επιχείρησαν να αποστασιοποιηθούν το τελευταίο διάστημα από την διετή διακυβέρνηση του. «Δεν είναι έντιμο να ακουμπάμε ευθύνες στις πλάτες του ενός ή λίγων που πήραν τις πιο δύσκολες αποφάσεις, καθιστώντας τους εξιλαστήρια θύματα και άλλους στο απυρόβλητο.»

Οι πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον από το στρατόπεδο Βενιζέλου είναι ότι η απόφαση Παπανδρέου κινείται προς θετική κατεύθυνση καθώς συνεργάτες του, μιλούσαν για καθαρές λύσεις τις οποίες ανέμεναν και επιθυμούσαν.
http://briefingnews.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!