tromaktiko: Ο Βενιζέλος σε στρατηγική εξόδου

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Βενιζέλος σε στρατηγική εξόδου



Είναι προφανές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί το πρόσωπο της επόμενης μέρας για το ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις...με τον Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος, αλλά ούτε και για την πρωθυπουργία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργός Οικονομικών προβάλλει ως ο επικρατέστερος διάδοχός του.

Αυτό το πολιτικό προβάδισμα Βενιζέλου, επιθυμούν οι πολιτικοί σύμμαχοι του «χαμένου» της εσωκομματικής μάχης του 2007, να το διαφυλάξουν με κάθε τρόπο. Και έτσι, σχεδιάζουν με προσεκτικό τρόπο τις επόμενες κινήσεις τους, μέχρι και την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στις 14 και 15 Ιανουαρίου. Αλλά και για τη συνέχεια.

Η συνέχεια αυτή, έχει άμεση σχέση με την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ή μάλλον τη… μη παρουσία. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο «Ελεύθερος Τύπος», συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμούν ότι, στην περίπτωση που οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ τραβήξουν σε βάθος χρόνου, ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, προκειμένου να μην βρεθεί σε μειονεκτική θέση, σε σχέση με τους άλλους δελφίνους.

Φαίνεται ωστόσο ότι στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου επικρατεί η άποψη περί «καθαρών λύσεων» στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας το σενάριο της διαρχίας, το οποίο προωθεί η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!