tromaktiko: Έπαθε έμφραγμα και στις δύο καρδιές

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Έπαθε έμφραγμα και στις δύο καρδιές



Ο 71χρονος άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Βερόνα στην Ιταλία όταν διαμαρτυρήθηκε για πόνους στο στήθος...
και οι δύο καρδιές του άρχισαν να χτυπούν ακανόνιστα.

Ο Ιταλός ασθενής πριν από κάποια χρόνια είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά οι γιατροί αποφάσισαν αντί να αφαιρέσουν την υπάρχουσα αδύναμη καρδιά του να προσθέσουν τη δεύτερη του δότη, με αποτέλεσμα οι δύο καρδιές να λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη, σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικού περιοδικού ιατρικής, όπως δημοσιεύει η Daily Mail.

Αρτηρίες κι αιμοφόρα αγγεία συνδέθηκαν στις δύο καρδιές ώστε να υπάρχει αλληλουχία στα δύο όργανα, αλλά από κάποια στιγμή και μετά η μία από τις δύο καρδιές έγινε πιο δυνατή από την άλλη κι άρχισε να χτυπά με διαφορετικό ρυθμό από την άλλη. Οι γιατροί προσπάθησαν να συγχρονίσουν τον παλμό με φάρμακα, αλλά ξαφνικά σταμάτησαν και οι δύο καρδιές να χτυπούν και ο άνδρας σταμάτησε να αναπνέει. Αμέσως οι γιατροί τον επανέφεραν στη ζωή με απινιδωτή και του αντικατέστησαν τον βηματοδότη.

Ακόμη έχει δύο καρδιές και αναρρώνει σταδιακά. Όπως ανέφερε ο θεράπων γιατρός, είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν μία τέτοια ιατρική περίπτωση. Η ετεροτοπική – όπως ονομάζεται – μεταμόσχευση καρδιάς είναι πολύ σπάνια, καθώς ειδικές συσκευές αναλαμβάνουν να κάνουν τη δουλειά της δεύτερης καρδιάς και πλέον είναι μικρές και φορητές και σίγουρα πιο φθηνές απ’ ό,τι πριν από 20 χρόνια. Ωστόσο, οι γιατροί είναι εκπαιδευμένοι ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία και παρόμοιες περιπτώσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!