tromaktiko: Λιγότερα τροχαία ατυχήματα στην Δ.Ελλάδα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Λιγότερα τροχαία ατυχήματα στην Δ.Ελλάδα



Μειώθηκαν τα τροχαία στην Δυτική Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2011, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον Δεκέμβριο του 2011 σημειώθηκαν 29 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους οκτώ άτομα και τραυματίστηκαν 42.

Τον Δεκέμβριο του 2010 είχαν καταγραφεί 57 τροχαία με εννέα νεκρούς και 74 τραυματίες.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, η μείωση των τροχαίων οφείλεται κυρίως στη περιορισμένη κυκλοφορία αυτοκινήτων, λόγω της κρίσης, στις χαμηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, εξαιτίας της ύπαρξης πρόσθετων διαχωριστικών, που περιορίζουν σε πολλά σημεία την κίνηση των οχημάτων σε μία λωρίδα ανά ρεύμα, αλλά και στα μέτρα που λαμβάνονται από τα κατά τόπους τμήματα Τροχαίας.

Όσον αφορά τις αιτίες που προκάλεσαν τα τροχαία, από τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε ότι οφείλονταν κυρίως στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, στην παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, στην κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και στην παραβίαση της προτεραιότητας.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των ελέγχων που έκαναν οι αστυνομικοί στην Δυτική Ελλάδα, τον Δεκέμβριο του 2011, πραγματοποιήθηκαν 9.322 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 476 παραβάσεις, έναντι 344 το προηγούμενο χρόνο.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων 5.381 επικίνδυνες παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 2.746 για υπερβολική ταχύτητα, 476 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 700 για μη χρήση κράνους, 479 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 303 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 171 για αντικανονικό προσπέρασμα, 74 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση κ.α.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!