tromaktiko: Πάγκαλος: "Δεν βλέπω τον λόγο να πάμε σε εκλογές"

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πάγκαλος: "Δεν βλέπω τον λόγο να πάμε σε εκλογές"



Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, "ηγείται μίας νέας κυβέρνησης που χαίρει ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης", δηλώνει ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος... σε συνέντευξη που παραχώρησε προς την κινεζική οικονομική εφημερίδα Diyi Caijing Ribao (China Business News). "Αποστολή της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει τις διατάξεις του Μνημονίου και τις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας", αναφέρει και τονίζει... πως "η διενέργεια εκλογών θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό μετά την εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων".

"Η κυβέρνηση σχηματίστηκε με συναίνεση και αποστολή της είναι να ικανοποιήσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις πριν την προκήρυξη εκλογών. Δεν βλέπω λόγo να προκηρυχθούν εκλογές πριν την επίτευξη αυτών των στόχων", προσθέτει ο κ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι "δεν έχει κατατεθεί καμία ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση".

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, "οι μικρές σε αριθμό, ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες που έχουν υποβάλει οι κομμουνιστές και άλλα μικρά κόμματα της Αριστεράς έχουν απορριφθεί από την πλειοψηφία των πολιτών" και "το ελληνικό εκλογικό σώμα θεωρεί τους ριζοσπαστικούς αριστερούς σχεδιασμούς για πλήρη αλλαγή της κοινωνίας προς την κατεύθυνση του παλαιού σοβιετικού μοντέλου ως μη ρεαλιστικούς και ξεπερασμένους".

Ο κ. Πάγκαλος υπογραμμίζει ότι "σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, πάνω από 60% του εκλογικού σώματος αντιτίθεται στις πρόωρες εκλογές".

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι "οι επονομαζόμενοι διαδηλωτές κατά της λιτότητας, λιγότεροι αριθμητικά σήμερα, συνεχίζουν τις διαδηλώσεις τους κατά του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας", ενώ συμπληρώνει πως "ακραία στοιχεία που παρεισφρέουν στις διαδηλώσεις καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας και προκαλούν σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία και ιδίως στον τομέα του τουρισμού".

"Η πιθανότητα μιας νέας πολιτικής κρίσης που ενδεχόμενα θα έριχνε την κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλειστεί στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που βιώνει τη λιτότητα", αναφέρει ο κ. Πάγκαλος, προσθέτει, ωστόσο, πως η κυβέρνηση Παπαδήμου "έχει την αποφασιστικότητα, καθώς και την εμπειρία να αντιμετωπίσει τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους πολιτικούς και οικονομικούς μετασχηματισμούς".
parapolitika.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!