tromaktiko: Γ. Καπελέρης: "Κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε και δεν παραγράφηκε"

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Γ. Καπελέρης: "Κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε και δεν παραγράφηκε"



“Κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε και δεν παραγράφηκε. Η εγκύκλιος δεν μιλούσε για διαγραφή προστίμου” υπογράμμισε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Γ. Καπελέρης, απαντώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του... Μιλώντας στο Mega τόνισε ότι: "Η απόφαση να ρυθμιστουν νομοθετικά αυτά τα θέματα έγινε μετά από φορολογικό διάλογο με τους φορείς" και πρόσθεσε πως: "Ο Παντελής Οικονόμου ήταν στη συνάντηση. Δεν αποφάσισα μόνος μου". 
Ο κ. Καπελέρης απαντώντας στα όσα αναφέρουν οι οικονομικοί εισαγγελείς για λαθρεμπορία υπογράμμισε, μέσω της ΝΕΤ, ότι: “Το σύστημα όταν το ενημερώνεις μια μέρα μετά σου βγάζει εκπρόθεσμη ενημέρωση. Αν θεωρούνται εκπρόθεσμες ενημερώσεις λαθρεμπόριο ε τότε τι να πω, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Εάν διέγραψα πρόστιμα με όλη μου τη ψυχή να πληρώσω για αυτό. Για όνομα του Θεού”. 
Ο κ. Καπελέρης σημείωσε ότι πρόκειται για εκπρόθεσμες καταχωρήσεις στο σύστημα από 3500 επιχειρήσεις και όχι για λαθρεμπόριο. Ο πρώην γενικός γραμματέας είπε ακόμη ότι “τώρα πρέπει να ξεκινήσω να βρω δουλειά για να ζήσω την οικογένεια μου”. 
Μιλώντας στον ΑΝΤ1  ανέφερε ότι: “Θα προσέλθω στον ανακριτή να καταθέσω τις απόψεις και τα επιχειρήματα μου” ενώ πρόσθεσε ότι το χρόνο που εξεδόθη η εγκύκλιος δεν είχαν καταλογιστεί πρόστιμα. 
Σημειώνεται ότι χθες, την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων υπέβαλε ο κ. Ι. Καπελέρης, μετά από εντολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την παραίτηση του κ. Καπελέρη, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, για απιστία περί την υπηρεσία. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη και αφορά σε καταγγελίες για τη μη είσπραξη προστίμων σε πρατήρια για λαθρεμπόριο καυσίμων.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!