tromaktiko: «Όχι» από Έλληνες και Ευρωπαίους στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

«Όχι» από Έλληνες και Ευρωπαίους στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης



Μόνο το 23% των Ελλήνων και το 33% των πολιτών στην ΕΕ συμφωνούν με την ιδέα αύξησης της επίσημης ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2030... σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Από τα στοιχεία της κοινοτικής δημοσκόπησης προκύπτει ακόμη ότι στην ΕΕ υπάρχει ισχυρή υποστήριξη (61%) ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται όταν φθάσουν στην επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης. Κάτι στο οποίο αντιδρούν έντονα οι Έλληνες, καθώς μόνο το 27% των συμπολιτών μας (χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ) υποστηρίζουν αυτή την ιδέα.

Παράλληλα, οι Έλληνες (58%) συγκαταλέγονται μαζί με τους Πορτογάλους και τους Βούλγαρους στους Ευρωπαίους πολίτες που ανησυχούν περισσότερο για το γεγονός ότι ο πληθυσμός της χώρας τους, και γενικότερα της Ευρώπης, γηράσκει. Στους «27», το 42% των πολιτών ανησυχεί γι’ αυτή την εξέλιξη. Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 2010 οι άνω των 65 ετών αντιπροσώπευαν το 18,9% του πληθυσμού της Ελλάδας (17,4% στην ΕΕ) όταν το 1990 ήταν στο 13,7% (13,7% και στην ΕΕ).
voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!