tromaktiko: Ανοιχτό το πάγωμα των μισθών

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτό το πάγωμα των μισθών



Τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της...
Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

Τι αποφασίστηκε στο Α’ ημίχρονο του διαλόγου

• Δεν θίγεται η ΕΣΣΕ και όσα απορρέουν από αυτήν. Δηλαδή 13ος και 14ος μισθός αλλά και ο κατώτερος μισθός.

• Θα ισχύσει κανονικά η αύξηση του 2,6% για τον Ιούλιο του 2012 όπως προβλέπει η ΕΣΣΕ. Παρά το γεγονός ότι ο ΣΕΒ εξέφρασε σε αυτό το θέμα κάποιες ενστάσεις.

• Στο τραπέζι το πάγωμα των μισθών για τα δύο επόμενα χρόνια. Είναι το «αγκάθι» μεταξύ των δύο πλευρών. Αναμένεται να συζητηθεί και στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν οι κοινωνικοί εταίροι. Οι εργοδοτικές οργανώσεις πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση αλλά το αρνήθηκε η ΓΣΣΕ.

Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν, επίσης, ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη δομική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και εξουσιοδότησαν τα επιστημονικά ινστιτούτα των οργανώσεων να επεξεργασθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννης Παναγόπουλος, είπαν ότι ο διάλογος διεξήχθη σε καλό κλίμα και ήταν ουσιαστικός και εφ’ όλης της ύλης.

Πρόσθεσαν επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, θα επιδιώξουν συνάντηση με την κυβέρνηση, από την οποία θα ζητήσουν να έχει ουσιαστική συμμετοχή και να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει με νομοθετική ρύθμιση το αποτέλεσμα του διαλόγου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!